Αποζημίωση 70.000 ευρώ ζητεί ένας οδηγός από γυναίκα- πολίτη η οποία τον απαθανάτισε να έχει παρκάρει παράνομα το αυτοκίνητό του σε θέση ΑμεΑ και ανάρτησε τη φωτογραφία στο Facebook.

H δίκη μάλιστα έγινε την περασμένη Πέμπτη στην Ευελπίδων.

Το περιστατικό συνέβη όταν η γυναίκα είδε τον οδηγό να έχει  παρκάρει το όχημά του σε χώρο που αφορά ΑμεΑ και αφού του είπε ότι πρέπει να το μεταφέρει και εκείνος διαφώνησε, τον έβγαλε μία φωτογραφία, την ανάρτησε στο Facebook.
 
Η φωτογραφία σύμφωνα με τον δικηγόρο της Βασίλη Σωτηρόπουλο  είχε 19.000 αντιδράσεις και 19.000 κοινοποιήσεις. Μετά, ο συγκεκριμένος πολίτης έκανε αγωγή ζητώντας της 70.000 ευρώ.

Προσωπικά δεδομένα

Εν προκειμένω το ζήτημα είναι πού σταματάει το δικαίωμα ανάρτησης προσωπικών στοιχείων ενός ατόμου στα social media αλλά και ποιες είναι οι εξαιρέσεις.
«Η ενστικτώδης απάντηση ενός δικηγόρου είναι ότι δεν έχεις δικαίωμα να ανεβάζεις τη φωτογραφία κανενός αλλά υπάρχει ένας πολύ σημαντικός αντίλογος που συμπίπτει με τις συνθήκες του αδικήματος. Εάν λοιπόν αισθάνεσαι ότι έχεις απειληθεί, εάν δεν υπάρχουν αστυνομικές Αρχές που μπορούν επί τόπου να επέμβουν, βλέπεις ότι επιμένει αυτός και δεν κρύβεται, τότε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει το δικαίωμα στην κοινωνική κριτική και την καταγγελία ενός τέτοιου περιστατικού».
Παράλληλα, ο κ. Σωτηρόπουλος, μιλώντας στον Realfm, επισήμανε ότι «στην Ιρλανδία που τέθηκε το ίδιο θέμα, ο επίτροπος προσωπικών δεδομένων απάντησε όχι, δεν είναι προσωπικά δεδομένα όταν έχει σταθμεύσει ο άλλος παράνομα. Αν όμως το κάνετε, μπορεί να δυσκολέψετε το έργο της Αρχής. Τα ίδια τα προσωπικά δεδομένα στον καινούριο νόμο λένε ότι για σκοπούς γενικότερων δημοσίων ζητημάτων, υποχωρεί το δικαίωμα στην ιδιωτικότητα».
«Στην περίπτωση μας η κυρία έχει μεταφέρει όλο τον διάλογο μεταξύ τους και εκείνος δεν έχει απαντήσει. Το μόνο που έχει κάνει είναι να φέρει μία αγωγή αποζημίωσης. Ο οδηγός αναφέρει μάλιστα ότι δεν μετακίνησε το αυτοκίνητό του και στην ίδια την αγωγή λέει ότι: «Εγώ ενέμεινα και άφησα το αυτοκίνητό μου εκεί». Δηλαδή έχουμε ομολογία».
Μάλιστα ο δικηγόρος της γυναίκας ανέφερε και ποια ήταν η απάντηση του οδηγού όταν εκείνη του επεσήμανε ότι έχει παρκάρει σε θέση ΑμεΑ.
«Τι σε νοιάζει εσένα» της είπε» ανέφερε ο κ. Σωτηρόπουλος.

Πηγή  

Προβλήθηκε 642 φορές
Πέθανε ο εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης που δώρισε όλη την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο εφοπλιστής, Ιάκωβος Τσούνης, που πρόσφατα δώρισε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, απεβίωσε στις 15.30 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου νοσηλευόταν.

Αυτά είναι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που λήστευε ηλικιωμένους στην Αττική

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες πέντε ατόμων, κατηγορούμενων ως μελών εγκληματικής οργάνωσης που προέβαινε συστηματικά σε ληστείες και διακεκριμένες κλοπές από οικίες ηλικιωμένων ατόμων στα Μεσόγεια Αττικής...

Κορονοϊός: Επιπλέον μέτρα στον οικισμό Ρομά στο Νομισματοκοπείο

Ύστερα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης του Δημάρχου Χαλανδρίου, Συμεών Ρούσσου, αποφασίστηκε η κήρυξη του οικισμού Ρομά Νομισματοκοπείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σήμερα έως και την Δευτέρα 19 Απριλίου στις 6 π.μ.