Έκρηξη βόμβας σε αυτοκίνητο εκδότη εφημερίδας σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στη διασταύρωση των οδών Ραιδεστού και Αγίας Βαρβάρας στην Αγία Βαρβάρα.

Σύμφωνα με περίοικους ακούστηκαν δυνατές εκρήξεις και το αυτοκίνητο τυλίχθηκε αμέσως στις φλόγες.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες της Αστυνομίας.

Το χρονικό του εμπρησμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο πρόκειται για μια λευκή Τζάγκουαρ και ανήκει στον εκδότη της εφημερίδας «Παρασκήνιο» Νίκο Καραμανλή.

Ο εκδότης, την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, έτρωγε σε ταβέρνα μαζί με παρέα και τον συνοδό αστυνομικό του.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, άγνωστοι έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου και πέταξαν στο εσωτερικό του μολότοφ. Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και στο ντεπόζιτο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να σημειωθεί η έκρηξη.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2017, άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα που ήταν ασφαλισμένη και δεν εξερράγη, έξω από την οικία του εκδότη, στα Βριλήσσια.

«Είμαι σίγουρος ότι με παρακολουθούσαν»

«Ήμουν εγώ, η παρέα μου και ο ένας και μοναδικός συνοδός αστυνομικός που διαθέτω. Εκεί που καθόμασταν και τρώγαμε ακούσαμε την έκρηξη. Άγνωστοι που φορούσαν κράνη και επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα, έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου που είχα παρκάρει απ’ έξω (σ.σ. μια λευκή Jaguar) και πέταξαν στο εσωτερικό του μια βόμβα μολότοφ.

Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στο ντεπόζιτο με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη. Θεωρώ σίγουρο ότι με παρακολουθούσαν εδώ και ώρα» τονίζει ο εκδότης σε δηλώσεις του στο newsbeast.gr.

Προσθέτει επίσης ότι έχει ζητήσει εδώ και καιρό επιπρόσθετη αστυνομική φύλαξη από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (παλαιότερα είχε δύο αστυνομικούς) αλλά το αίτημά του δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής αποδεκτό.

«Ο ένας αστυνομικός όπως αντιλαμβάνεστε δεν μπορεί να βρίσκεται δίπλα σε ένα πρόσωπο 24 ώρες το 24ωρο» όπως υποστηρίζει.

www.thetoc.gr 

Προβλήθηκε 528 φορές
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. - Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 08-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το βράδυ θα πυκνώσουν. - Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 07-05-2024

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και το απόγευμα νότιοι νοτιοδυτικοί 4 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 14 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

ΑΤΤΙΚΗ - Καιρός: Γενικά αίθριος. - Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 έως 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. - Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.