(του Αλέξανδρου Οικονομίδη)

Ξεκίνησε το σωτήριο έτος 2018 από τη διοίκηση Βαλασόπουλου. Θα ολοκληρωθεί από τη διοίκηση Χατζηδάκη.

Ο λόγος βεβαίως περί της μετακίνησης της Δ.Ο.Υ. στο κέντρο της πόλης μας.

Με μια πρώτη σκέψη πρόκειται για μια καλή κίνηση που έχει λογική, με βάση ότι θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης μας και θα είναι προσβάσιμη στους φορολογούμενους.

Άλλωστε τα περισσότερα ΜΜΕ της πόλης χαιρέτησαν με ενθουσιασμό αυτή την κίνηση.

Ας κάνουμε όμως και μια δεύτερη σκέψη. Η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. εξυπηρετεί ήδη την Αργυρούπολη.

Εντός του 2020 αναμένεται να εξυπηρετήσει και τους δημότες Αγίου Δημητρίου. Αυτό συνεπάγεται αύξηση του αριθμού των πολιτών που θα εξυπηρετούνται. Τι άλλο σημαίνει; Σωστά.

Όλοι αυτοί θα έρχονται στο κέντρο της πόλης μας με τα αυτοκίνητά τους δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο κυκλοφοριακό χάος, γιατί είναι γνωστό ότι η Ηλιούπολη χάρη σε λάθος χειρισμούς έχει μετατραπεί σε Πατήσια και Κυψέλη από τα σταθμευμένα και κινούμενα οχήματα.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν το κτήριο στο οποίο θα μεταφερθεί η εφορία εξυπηρετεί τους υπαλλήλους και τις διάφορες υπηρεσίες.

Άλλωστε ένας από τους στόχους μου είναι να επισκεφθώ κατά τη διάρκεια της ζωής μου όσο λιγότερες φορές γίνεται την συγκεκριμένη εφορία, η οποία χαρακτηρίζεται από έλλειψη ενδιαφέροντος, απουσία εξυπηρετικής διάθεσης και δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία δεκαετίας ΄80.

Είμαι όμως σε θέση να γνωρίζω ότι η συγκεκριμένη περιοχή που επιλέχθηκε είναι ήδη επιβαρυμένη, δεδομένου ότι σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το εμπορικό κέντρο της πόλης καθώς και το άλλο κόσμημα της Ηλιούπολης, το ΙΚΑ.

Φανταστείτε τι θα σημαίνει μια τέτοια κίνηση για τους κατοίκους της περιοχής. Και ναι, σίγουρα εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των Αστυνομικών, γιατί θα ξοδεύουν λιγότερη βενζίνη. Αλλά τι γίνεται με τους έρμους κατοίκους της κάτω Ηλιούπολης;

Η κάτω Ηλιούπολη θα έχει το θλιβερό προνόμιο να μην έχει εντός των ορίων της καμία δημόσια υπηρεσία, καμία τράπεζα, κανένα σημείο εξυπηρέτησης των κατοίκων της.

Και ναι, προσωπικά μου είναι αδιάφορο αν μια τέτοια κίνηση εξυπηρετεί συγκεκριμένους κατοίκους.

Μια μεγάλη μερίδα Ηλιουπολιτών θα υποφέρει από την μεταφορά αυτή για διάφορους λόγους, όπως προείπα.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το ότι στις διάφορες ανακοινώσεις και στην αρθογραφία που δημοσιεύεται στα τοπικά μέσα δεν υπάρχει καμία αναφορά σε μελέτες σχετικά με την κυκλοφοριακή επιβάρυνση μίας ήδη επιβαρυμένης περιοχής.

Ρωτήστε τους κατοίκους της περιοχής της Κοίμησης πόσο εύκολα βρίσκουν να παρκάρουν.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν μεταφερθεί στην περιοχή μια υπηρεσία που στο μέλλον θα εξυπηρετεί όχι έναν, όχι δύο, αλλά τρεις αττικούς δήμους.

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε βεβαίως, καθώς η πόλη δείχνει να έχει βαλτώσει πολιτικά και κοινωνικά, για κάποιον λόγο ζούμε στο μακρινό 2008 και βιώνουμε την «ανάπτυξη», μέχρι να έρθει βέβαια κάποιο ΔΝΤ και να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα.

Αυτά είχα να πω και γράμματα γνωρίζω.

Προβλήθηκε 1220 φορές

Σχολικά κυλικεία - πως θα ζήσουμε εμείς; (Μυρτώ Δεμίρη)

Είμαι η Μυρτώ Δεμίρη. Ιδιοκτήτρια Σχολικού Κυλικείου, επί 8 έτη, μονογονέας, και ΑΜΕΑ με 50% ποσοστό αναπηρίας. Κάνω αυτό τον πρόλογο, για να επισημάνω ότι σε αυτές τις κοινωνικές αλλά και ευπαθείς ομάδες , ανήκει μεγάλο ποσοστό των συναδέλφων μου...

Το ωράριο της Βιολογικής αγοράς και οι ώρες κοινής ησυχίας!!! (Σιμόπουλος Γιώργος)

Βλέποντας τις νέες ώρες λειτουργίας της «Βιολογικής αγοράς» που γίνεται στο μεγάλο οικόπεδο της πλ. Παλαιών Πατρών Γερμανού, αναρωτιόμαστε όλοι εμείς που κατοικούμε στους γύρω δρόμους από αυτήν, ποιος «εγκέφαλος» καθόρισε το ωράριο.

Η νόσος COVID-19, είναι ακόμη εδώ! Και θα την πάθουμε από σαυλοπρωκτιάν και γραψαρχιδισμό (Ελευθέριος Ανευλαβής)

Αφιονισμένοι, ο εγχώριος ελληναράς κι ελληναρού, και οι εξωχώριοι τουρίστες, του «ότι φάμε ότι πιούμε κι ότι αρπάξει ο κώλος μας», κορδακίζουν, ο ένας πάνω στον άλλον, «πατείς με πατώ σε»,στα ασφυκτικά γεμάτα μπιτσόμπαρα των νησιών και αλλαχού, αρχιδογράφοντας. κάθε μέτρο προφύλαξης για τη νόσο COVID-19.

Κοντέινερ: η φτηνιάρικη «προσωρινή» λύση μονιμοποιείται (της Τούλας Πάντου)

Διαβάζουμε στο άρθρο της 22/6/2020 , του Συλλόγου των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Πόλης μας: Συγκεκριμένα για την πόλη της Ηλιούπολης η πρόταση που εισηγείται η Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έχει ως εξής...