Ως Άνθρωπος Με Ειδικές Ανάγκες κι εγώ (αναπηρία 95%) και ακούγοντας σε συζητήσεις τους συμπολίτες μου Α.Μ.Ε.Α. να διαμαρτύρονται για τις συνθήκες προσβασιμότητας στην πόλη μας, αποφάσισα να κινηθώ όσο πιο νόμιμα μπορούσα ώστε να προκαλέσω την δημοτική αρχή να δώσει μια λύση στο πρόβλημα μας.

Αγαπητοί φίλοι, Α.Μ.Ε.Α. μπορεί να γίνει (ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ) ο καθένας μας από την μια στιγμή στην άλλη. Μην βλέπετε το πρόβλημα των Α.Μ.Ε.Α. σαν κάτι που δεν σας αγγίζει.

Συγκέντρωσα λοιπόν 204 υπογραφές από ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας στο αίτημα «δημιουργία θέσεων parking αναπήρων» σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Το κατέθεσα στο πρωτόκολλο του δήμου με αριθμό πρωτοκόλλου 1879/29-01-2020 και παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2020 οπότε συζητήθηκε και η πρόταση για την δημιουργία επιτροπής με σκοπό να καλύψει το μέχρι τώρα κενό δράσης και να συμβάλει στην λύση προβλημάτων που δυσκολεύουν τη ζωή των Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες στην πόλη μας.

Αγαπητοί συμπολίτες δυστυχώς μέχρι και σήμερα παρά τις παρεμβάσεις συμπολιτών μας με αιτήματα στο δήμο, οδεύσεις οδηγών τυφλών εμποδίζονται από καταλήψεις εμπορευμάτων περιπτέρων ΔΙΧΩΣ ο δήμος να κάνει το παραμικρό.

Ελάχιστες Ράμπες αναπήρων ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης καθιστούν την πρόσβαση Α.Μ.Ε.Α. δύσκολη έως και αδύνατη.

Όμως στο Δημοτικό Συμβούλιο, ΟΛΟΙ μας ακούσαμε για το μεγάλο ενδιαφέρον των μελών του για τα Α.Μ.Ε.Α. Θεωρώ και πιστεύω πως η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. στην καθημερινότητα είναι άμεσης σημασίας έργο όχι μόνο της νέας δημοτικής αρχής αλλά όλου του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν μπορεί να μιλά ο Δήμαρχος για αντιμετώπιση των προβλημάτων των Α.Μ.Ε.Α και συγκρότηση επιτροπής , την ίδια στιγμή που οι υφιστάμενες του υπηρεσίες από τον Οκτώβριο του 2019 έχουν διαπιστώσει ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ και ΔΕΝ κάνουν το αυτονόητο, ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ από μια τεράστια καταπάτηση από επιχείρηση περιπτέρου.

Οι 204 συμπολίτες μου (και όχι μόνο αυτοί) που μας εμπιστεύτηκαν την υπογραφή τους ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΑΜΕΣΑ την ισοτιμία των Α.Μ.Ε.Α. στην καθημερινή ζωή στην πόλη.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ άμεσα την απελευθέρωση των πεζοδρομίων από τα πάσης φύσεως εμπόδια.

ΑΠΑΙΤΟΥΝ άμεσα την πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α στην κάθε φύσεως καθημερινή ανάγκη των συμπολιτών μας.

Είμαι σίγουρος πως ακόμα και αν δεν γνώριζε το Δ.Σ. τα προβλήματα των Α.Μ.Ε.Α, ευτυχώς οι συμπολίτες μας δείχνουν πιο ευαίσθητοι και απαιτούν λύσεις.

Αποδείξτε μας κυρίες και κύριοι σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι στην πράξη και όχι στα λόγια πως ενδιαφέρεστε για εμάς.

Δεν μπορείτε κύριοι στις εκλογές να μας θεωρείτε ισότιμους και την άλλη μέρα διαφορετικούς.

Εύχομαι να έρθει η στιγμή στην πόλη μας που ο κάθε αρτιμελής συμπολίτης μου σκεφτεί πριν παρκάρει σε ράμπα αναπήρων πως ίσως ένας ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ να χρειαστεί ελεύθερη, και τη στιγμή που ο κάθε Άνθρωπος Μ.Ε.Α. θα μπορεί να κινηθεί στην πόλη μας όπως όλοι οι υπόλοιποι συμπολίτες μας.

Δεν είμαστε πολίτες άλλης κατηγορίας, είμαστε άνθρωποι που δυστυχώς η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να δοκιμαστούμε όσο πιο δύσκολα και ακραία μπορεί να τα φέρει (ή η ζωή ή η μοίρα)

Δεν γεννηθήκαμε όλοι με αναπηρία, πολλοί από εμάς ξυπνήσαμε ένα πρωί και χάσαμε όλα όσα οι υπόλοιποι (και εμείς μαζί μέχρι εκείνη τη στιγμή ) θεωρούσαμε δεδομένα.


Δημήτριος Χ. Σταματόπουλος
Ενεργός Δημότης Ηλιούπολης.

 

 


 

Πηγή  

Προβλήθηκε 683 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...