Την Τρίτη 28/1 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ζ΄ΕΛΜΕ με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης (1ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ε.Κ.).

Τα θέματα που έθεσε η Ζ ΕΛΜΕ ήταν τα εξής:

1.Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ηλιούπολης (μετά και τα τελευταία περιστατικά σε τρία απ` αυτά, όπου έπεσαν σοβάδες), που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων σε αυτά καθώς και την απουσία σε ορισμένα απ` αυτά κατάλληλων υποδομών για ΑΜΕΑ.

2. Η ασφάλεια των σχολείων: Η έλλειψη συστημάτων συναγερμού, ιδιαίτερα σε εργαστηριακούς χώρους, θέτει σε κίνδυνο το μηχανολογικό εξοπλισμό των σχολείων. Τονίσαμε επίσης την ανάγκη πρόσληψης ημερήσιων και νυχτερινών σχολικών φυλάκων, οι οποίοι, παρά την επαναπρόσληψή τους το 2015, ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν στο σύνολό τους.

3. Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα αλλά και για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών (ψυχολόγοι)

''Οι Διευθυντές των σχολείων τοποθετήθηκαν σχετικά με τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους εκ των οποίων, άλλα απαιτούν άμεση αντιμετώπιση ενώ υπάρχουν κι εκείνα που μπορούν να ενταχθούν στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στον προγραμματισμό που έχει γίνει για την επίλυση των προβλημάτων μέχρι και το 2021.

Δεσμεύτηκε για την επίλυση των πιο κρίσιμων μέχρι το Πάσχα και για την ένταξη των υπολοίπων στον προγραμματισμό μέχρι το 2021.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, δόθηκε η προτεραιότητα στα έργα που αφορούν σε σχολεία που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα κτιριακά προβλήματα (1ο Γυμνάσιο - 1ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κλπ), ώστε να καταστεί ασφαλής η φοίτηση των μαθητών και η εργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα οξυμένα προβλήματα που αναφέρθηκαν, όπως η παλαιότητα κάποιων σχολείων καθώς και η έλλειψη συντήρησης για σειρά ετών, για να λυθούν προϋποθέτουν μεγάλη οικονομική δαπάνη.

Προτείναμε στο Δήμο να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το υπουργείο ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Ξεκάθαρο επίσης είναι ότι η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν του επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση ακόμα και στην αντιμετώπιση μικρότερων καθημερινών προβλημάτων. Ζητήθηκε από το Δήμο να απαιτήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες.

Εκπροσωπώντας τη Ζ΄ ΕΛΜΕ, τονίσαμε την πρόθεσή μας να βρεθούμε στο πλευρό του Δήμου σε οποιαδήποτε διεκδίκηση αφορά στα παραπάνω, αλλά και την απόφασή μας να συζητάμε σε τακτικά διαστήματα σχετικά με την πορεία των εργασιών για τις οποίες ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε με χρονοδιάγραμμα''.

www.alfavita.gr 

Προβλήθηκε 696 φορές

Σε συνέχεια της καταγγελίας για τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά (μέρος Β)

ΑπΆ ότι φαίνεται η καταγγελία για τις συνθήκες που επικρατούν στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αγία Ταβιθά, τάραξε τα νερά. Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή, σαν άμεσα υπεύθυνη, τήρησε σιγή ιχθύος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'' : ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Τις τελευταίες μέρες ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια κινητοποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου. Στόχο έχει την ανάδειξη των τεράστιων προβλημάτων, με αφορμή και την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιστολή με θέμα το σφράγισμα του παρεκκλησίου του Προφήτη Ηλία και του νέου αυθαίρετου κτίσματος - ναού, προς αποτροπή άλλων αυθαιρεσιών.

Την Επιστολή συνυπογράφουν οι ακόλουθοι κοινωνικοί φορείς: *Κι.Π.Η. (Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης) *«Επιτροπή πολιτών για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό» - *Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης *Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης *Περιβαλλοντικός-Πολιτιστικός Όμιλος (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο)

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.