Την Τρίτη 28/1 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ της Ζ΄ΕΛΜΕ με τον Δήμαρχο Ηλιούπολης

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Διευθυντές των σχολικών μονάδων της Ηλιούπολης (1ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο, 2ο ΓΕΛ, 3ο ΓΕΛ, 4ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ και Ε.Κ.).

Τα θέματα που έθεσε η Ζ ΕΛΜΕ ήταν τα εξής:

1.Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της Ηλιούπολης (μετά και τα τελευταία περιστατικά σε τρία απ` αυτά, όπου έπεσαν σοβάδες), που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών και των εργαζομένων σε αυτά καθώς και την απουσία σε ορισμένα απ` αυτά κατάλληλων υποδομών για ΑΜΕΑ.

2. Η ασφάλεια των σχολείων: Η έλλειψη συστημάτων συναγερμού, ιδιαίτερα σε εργαστηριακούς χώρους, θέτει σε κίνδυνο το μηχανολογικό εξοπλισμό των σχολείων. Τονίσαμε επίσης την ανάγκη πρόσληψης ημερήσιων και νυχτερινών σχολικών φυλάκων, οι οποίοι, παρά την επαναπρόσληψή τους το 2015, ποτέ δεν αντικαταστάθηκαν στο σύνολό τους.

3. Η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα αλλά και για την ψυχολογική στήριξη των μαθητών (ψυχολόγοι)

''Οι Διευθυντές των σχολείων τοποθετήθηκαν σχετικά με τα επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία τους εκ των οποίων, άλλα απαιτούν άμεση αντιμετώπιση ενώ υπάρχουν κι εκείνα που μπορούν να ενταχθούν στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου.

Ο Δήμαρχος, στη συνέχεια, αναφέρθηκε αναλυτικά στον προγραμματισμό που έχει γίνει για την επίλυση των προβλημάτων μέχρι και το 2021.

Δεσμεύτηκε για την επίλυση των πιο κρίσιμων μέχρι το Πάσχα και για την ένταξη των υπολοίπων στον προγραμματισμό μέχρι το 2021.

Κατά τη συζήτηση που έγινε, δόθηκε η προτεραιότητα στα έργα που αφορούν σε σχολεία που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα κτιριακά προβλήματα (1ο Γυμνάσιο - 1ο ΓΕΛ, ΕΠΑΛ κλπ), ώστε να καταστεί ασφαλής η φοίτηση των μαθητών και η εργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Τα οξυμένα προβλήματα που αναφέρθηκαν, όπως η παλαιότητα κάποιων σχολείων καθώς και η έλλειψη συντήρησης για σειρά ετών, για να λυθούν προϋποθέτουν μεγάλη οικονομική δαπάνη.

Προτείναμε στο Δήμο να διεκδικήσει την απαραίτητη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια και το υπουργείο ώστε να προχωρήσουν τα έργα.

Ξεκάθαρο επίσης είναι ότι η υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου δεν του επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση ακόμα και στην αντιμετώπιση μικρότερων καθημερινών προβλημάτων. Ζητήθηκε από το Δήμο να απαιτήσει την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις τεχνικές υπηρεσίες.

Εκπροσωπώντας τη Ζ΄ ΕΛΜΕ, τονίσαμε την πρόθεσή μας να βρεθούμε στο πλευρό του Δήμου σε οποιαδήποτε διεκδίκηση αφορά στα παραπάνω, αλλά και την απόφασή μας να συζητάμε σε τακτικά διαστήματα σχετικά με την πορεία των εργασιών για τις οποίες ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε με χρονοδιάγραμμα''.

www.alfavita.gr 

Προβλήθηκε 878 φορές

ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ηλιούπολης: ''Δράση σε όλες τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Ηλιούπολης και στο Κέντρο Υγείας.''

Παρόντες εκτός από μέλη της ΣΕ και της Ο.Μ ήταν και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Ανατολικής Αθήνας Δ.Καλαντιδης και από τη Δημοτική Παράταξη ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις ,Ανθρώπινη Πόλη'' ο Χρήστος Κοκοτινης . Μοιράσθηκε σχετικό υλικό του Μένουμε Όρθιοι ΙΙ και υλικού για την Υγεία του Προγράμματος μας.

Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΠΑΙΔΕΣ - ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ''

Πρώτοι και αήττητοι στον όμιλο τους οι Παίδες μας στους αγώνες που διεξήχθησαν με εξαιρετική επιτυχία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης και προκρίνονται στις 25 ομάδες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος τους.

''ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη'': Σχετικά με την πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης.

Η πιλοτική πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Ειρήνης που εφαρμόστηκε την Παρασκευή 26/6/2020, ανέδειξε για ακόμη μία φόρα το πρόβλημα της αποσπασματικής διαχείρισης των προβλημάτων της πόλης και τελικά την επικράτηση της λογικής της επικοινωνίας αντί της ουσίας, με μπόλικη ταλαιπωρία.

''ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη'' : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ  ΤΟΥ 6ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η δημοτική κίνηση “ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη” στηρίζει το αίτημα της σχολικής κοινότητας του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης για την προμήθεια και τοποθέτηση δύο κινητών σχολικών αιθουσών για την στέγαση των παιδιών του νηπιαγωγείου εντός του χώρου του σχολείου...

Αίτημα της δημοτικής παράταξης «Η Πόλη που θέλω» για έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα ''την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης''

Στην οικονομική επιτροπή την Τετάρτη 1/7 ψηφίστηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την τοποθέτηση προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη επειγουσών αναγκών της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ηλιούπολης, το αίτημα ώστε τα θέματα αυτά να συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έγινε δεκτό από την διοίκηση του δήμου.

Νέος πνευματικός στην Ηλιούπολη

Η εορτή των αγίων Αναργύρων τιμήθηκε στον ομώνυμο ναό τους, στην Ηλιούπολη. Ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος προεξήρχε των ιερών ακολουθιών και της Θείας Λειτουργίας.