Τους στόχους της νέας διοίκησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ανέπτυξε πρόσφατα ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρός του, Γιάννης Κωνσταντάτος. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει «πεζοπορικές διαδρομές», «διαμόρφωση εισόδων για το βουνό σε κάθε δήμο», «κατασκευή πάρκων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής σε όλους τους δήμους», «ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστορία του» και διάφορα άλλα.

Εκ μέρους της παράταξής μας, το θέμα έθεσε ο Τάκης Κοροβέσης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να υπάρξει ενημέρωση, ενώ παράλληλα ζήτησε τη δημοσιοποίηση ότι σχετικών υλικών (αποφάσεις, μελέτες κλπ) υπάρχουν.

Για ακόμα μια φορά, ο Γιάννης Κωνσταντάτος αφού αναφέρθηκε απαξιωτικά για το έργο και την προσφορά της Δημοτικής Συνεργασίας επέδειξε αλαζονική στάση αναφέροντας πως δεν είχε καμία υποχρέωση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Τελικά, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του θέματος, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ.

Η διοίκηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

  • Ποια είναι η θέση της για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζεται;
  • Τι γνώμη έχει για τα χιλιάδες αυθαίρετα στο βουνό;
  • Πώς θα μπει ένα φρένο στην καταπάτηση δημόσιας δασικής γης;
  • Τι συνέπειες μπορεί να έχουν τα πάρκα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής στο βουνό (δόμηση, δρόμοι κλπ);
  • Τι σημαίνει επέκταση του νεκροταφείου Αργυρούπολης;
  • Ποια θέση παίρνει για τη σήραγγα Υμηττού;
  • Τι προτίθεται να κάνει για το Κέντρο Υψηλής Τάσης στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης;

Η Δημοτική Συνεργασία επί χρόνια έδωσε τη μάχη για την προστασία του Υμηττού και θα εξακολουθεί να το κάνει με στόχο να εμποδίσει κάθε προσπάθεια αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και της εμπορευματοποίησης του φυσικού πλούτου.

Η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αταλάντευτα ενάντια σε κάθε σχέδιο που δεν σέβεται τις ανάγκες των πολλών και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.

--
Δημοτική Συνεργασία
Ελληνικού-Αργυρούπολης
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΤΖΙΔΗΣ 

Προβλήθηκε 482 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.