Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Σ. Βλαστό.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη συνεργασιών των δύο πλευρών προκειμένου να αξιοποιηθούν ακίνητα  ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ για κοινωφελείς σκοπούς, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Δ. Νάνου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Γ. Σελίμης, η Γενική Διευθύντρια Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων ΕΤΑΔ Α. Μιχαλοπούλου και η Νομική Σύμβουλος ΕΤΑΔ Σ. Αμανατίδου.
Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδιασμού, στο πλαίσιο του οποίου θα μπορεί να επιτευχθεί η αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στα γεωγραφικά όρια της Αττικής.
Ο Περιφερειάρχης επισήμανε ότι σε μια περίοδο που γίνεται πράξη η αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική, η αξιοποίηση ακινήτων που ανήκουν στην ΕΤΑΔ μπορεί να συμβάλει καθοριστικά τόσο στην εθνική προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας, όσο και στην κάλυψη αναγκών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Οφείλουμε να είμαστε προσανατολισμένοι σε παρεμβάσεις με αναπτυξιακή προοπτική, που θα διασφαλίζουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Προς στην κατεύθυνση αυτή βούλησή μας είναι να αξιοποιηθούν ακίνητα σε μητροπολιτικό και υπερτοπικό επίπεδο για τη δημιουργία υποδομών που θα έχουν τόσο αναπτυξιακό, όσο και πολιτιστικό χαρακτήρα. Η αξιοποίηση για παράδειγμα μεγάλων εγκαταστάσεων για τη δημιουργία συνεδριακών χώρων  θα μπορούσε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την τουριστική κίνηση στην Αττική».
Από την πλευρά του ο κ. Βλαστός επισήμανε ότι υπάρχει διάθεση συνεργασίας με την Περιφέρεια και τόνισε ότι θα μπορεί να γίνει μια ουσιαστικότερη συζήτηση όταν θα έχει ολοκληρωθεί η χαρτογράφηση - καταγραφή των ακινήτων.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά και για το ακίνητο που ανήκει στην ΕΤΑΔ και αξιοποιείται από την Περιφέρεια ως etad2Κέντρο Διαχείρισης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης.
 Όπως επισημάνθηκε από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Δ. Νάνου, στον τομέα της οποίας βρίσκεται το ακίνητο, ο χώρος χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση, προκειμένου να μπορεί να λειτουργήσει κατά τα διεθνή πρότυπα μονάδας Logistics.
Μάλιστα οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης καταλληλότερου κτηρίου της ΕΤΑΔ που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για το συγκεκριμένο σκοπό. 

Προβλήθηκε 147 φορές
Τι αλλάζει από Δευτέρα 30.03.2020, στο όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Ανέπαφες συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται PIN για ποσά έως και 50 ευρώ θα μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020, μετά την απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν το όριο στις συγκεκριμένες συναλλαγές χωρίς τη χρήση PIN.

ΝΔ: Καλούμε όσους επιθυμούν να ενισχύσουν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»

«Ως Νέα Δημοκρατία καλούμε όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα, για την ενίσχυση του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" σε κάθε δήμο της χώρας», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτάνης, στην εκπομπή «Από τις έξι», στην ΕΡΤ1.