Η άποψη του Τάσου Ευσταθίου - "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ" για την Δημόσια Περιουσία του Δήμου Ηλιούπολης.

 

Ο αγώνας του λαού της πόλης μας για την κατοχύρωση της ακίνητης περιουσίας των οικοπέδων της Ηλιούπολης (και των όμορων δήμων) στο δημόσιο, ξεκίνησε πριν 40 χρόνια επί Δημαρχίας του αείμνηστου Δημήτρη Κιντή.

 

Αν δεν είχαν κινητοποιεί οι Δήμοι, τα οικόπεδα αυτά θα είχαν χαθεί και όχι γιατί το δημόσιο δεν ενδιαφερόταν για να κατοχυρώσει την περιουσία του, αλλά λόγω του ότι το κράτος είναι δυσκίνητο.

 

Στην επιτυχή έκβαση του αγώνα συνέβαλαν και όλοι οι Δήμαρχοι όπως ο Θόδωρος Γιωργάκης, ο Γιάννης Αναγνώστου, ο Βασίλης Βαλασόπουλος και συνεχίζουμε σήμερα. Χαρακτηριστικό για μένα είναι όταν μαζί με τον τότε Δημάρχο Γιάννη Αναγνώστου συμμετείχα και εγώ σαν αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στην συνάντηση των Δημάρχων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου με τον τότε εισαγγελέα του Αρείου πάγου κ Σανιδά όπου αυτή η συνάντηση ήταν καθοριστική για την τελική έκβαση του αγώνα δηλ. της κατοχύρωσης των οικοπέδων στο δημόσιο.
 
Έτσι τελείωσε ένας μεγάλος αγώνας του λαού της πόλης μας ενώ παράλληλα ξεκινά τώρα ένας άλλος αγώνας για την παραχώρηση των οικοπέδων αυτό στους δήμους.
 
Καταλαβαίνουμε ότι και αυτός ο αγώνας θα είναι μεγάλος όμως με τη βοήθεια εσάς των βουλευτών του νότιου τομέα από όλα τα κόμματα πιστεύουμε ότι θα είναι τα πράγματα πολύ πιο εύκολα έτσι ώστε τα οικόπεδα αυτά να μη χρησιμοποιηθούν για κερδοσκοπικούς σκοπούς αλλά για κοινωφελείς δράσεις π.χ. βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, παιδικές χαρές, χώρους πρασίνου, αθλητικούς χώρους κ.α.

 

Τέλος θέλω να αναφέρω ότι είναι προσβολή να ζητείται από το δήμο μας ενοίκιο π.χ. για το Χαλικάκι.....
 

Για αυτό εμείς ζητούμε, απαιτούμε, απαιτούν οι πολίτες, απαιτεί ο λαός τα οικόπεδα αυτά να παραχωρηθούν στους δήμους έτσι ώστε να αξιοποιηθούν επ'ωφελεία των πολιτών. 

 

Πηγή 

Προβλήθηκε 795 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.