Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον Άλιμο, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν, ήταν και αυτό σχετικά με την επιβολή προστίμου σε γνωστή ανώνυμη εταιρεία που εδρεύει στην περιοχή, για την παράνομη τοποθέτηση πινακίδων σε διάφορα σημεία της πόλης.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης, και επειδή η επιχείρηση είχε ήδη αφαιρέσει τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες της μετά από σχετικές ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, έγινε λόγος να μην της επιβληθεί κανένα χρηματικό πρόστιμο, κάτι όμως, με το οποίο δεν συμφώνησε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιάννης Πέτσας.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πέτσας, δικαιολόγησε τις αντιρρήσεις του, λέγοντας πως, έστω και αν οι, όποιες, παράνομες διαφημιστικές πινακίδες αποσύρονται από τον ίδιο τον παρανομήσαντα, ο Δήμος να μην διαγράφει ολόκληρο το επιβληθέν χρηματικό πρόστιμο, αλλά να μπαίνει ένα μικρότερο, το οποίο θα καθοριστεί με απόφαση του σώματος.

Και αυτό γιατί, αν συνεχίσουν ως Διοίκηση να αντιμετωπίζουν με τον παλαιό τρόπο όλες αυτές τις παρανομίες, θα βάζει ο καθένας όπου θέλει τις αφίσες του, θα τραβάει για καιρό η παρανομία τους και όταν τους καλεί ο Δήμος για τα δέοντα, θα πηγαίνουν και θα τις κατεβάζουν, επειδή θα ξέρουν, εκ των προτέρω, ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν τίποτα.

Μετά από αυτό, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, πρότεινε να μην εξαλείφεται το πρόστιμο που θα επιβάλλεται, αλλά όσοι παρανομούν να πληρώνουν, το μίνιμουμ, 1.500 [χίλια πεντακόσια] ευρώ, ακόμη και αν οι διαφημιστικές πινακίδες αφαιρούνται από τους ίδιους που τις έβαλαν [παρανόμως].

Κατόπιν τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου.

www.vimaonline.gr 

Προβλήθηκε 790 φορές

Βύρωνας: ''Άγουρη'' συμμορία πίσω από το θάνατο 16χρονης κόρης δημοσιογράφου από υπερβολική δόση ναρκωτικών

Ήταν Νοέμβριος του 2023. Η είδηση του θανάτου μιας έφηβης, κόρης γνωστού δημοσιογράφου συγκλονίζει την κοινή γνώμη. Η 16χρονη μαζί με μία φίλη της βρέθηκαν στο σπίτι ενός 17χρονου στο Βύρωνα όπου της προσφέρθηκε κάνναβη, καθώς και άλλες ναρκωτικές ουσίες, όπως το «σίσα» γνωστό και ως «η κοκαΐνη των φτωχών».