Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο σεσημασμένων κακοποιών που κατηγορούνται για βιασμούς, ληστείες και αιχμαλωσία εκδιδόμενων γυναικών, σε εγκαταλελειμμένα γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.  

Οι φωτογραφίες και τα στοιχεία του δόθηκαν κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συνελήφθησαν στις 4 Φεβρουαρίου και ήδη έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις στυγερών επιθέσεων σε βάρος εκδιδόμενων γυναικών από το εξωτερικό, που δούλευαν μόνες τους χωρίς συνοδεία ασφάλειας ή πρακτορεία.   

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους:

1. (επ) VASILEV ή STOIMENOV ή GEORGIEV ή ZAHARIEV (ον) VASIL ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή VELIZAR ή GIORGI ή DANIEL του IVAN ή Ι VANOV ή BORISLANOV ή MITKOV ή GEORGI και της DOBRA ή ELENA ή MARIA ή LUBKA ή DANIELA, γεννηθέντα το 1976 ή 1977 ή 1978 ή 1980 στη Βουλγαρία.    

   

2. (επ) TANEV (ον) TONCHO του DIMITROV και της BASILIKA ή BASILKA γεννηθέντα στις 3-8-1985 στη Βουλγαρία    

 

Πανομοιότυπος τρόπος δράσης  

Μέσα σε δύο εβδομάδες, οι δύο άνδρες από τη Βουλγαρία είχαν προβεί σε τουλάχιστον τρεις σχεδόν πανομοιότυπες επιθέσεις στο κέντρο της πόλης: αφού έκαναν διάρρηξη σε κάποιον εγκαταλελειμμένο χώρο (π.χ κλειστά γραφεία), έκλειναν ραντεβού με τις γυναίκες σε αυτά τα σημεία.

Μόλις τα θύματά τους έμπαιναν στον χώρο, οι δύο κακοποιοί ακινητοποιούσαν, ξυλοκοπούσαν, βίαζαν και λήστευαν τις γυναίκες, που στη συνέχεια αιχμαλώτιζαν ζητώντας επιπλέον λύτρα για την απελευθέρωσή τους.  

Σοκαριστικές είναι οι μαρτυρίες τριών εκδιδόμενων γυναικών που έπεσαν θύματα σεσημασμένων κακοποιών στο κέντρο της Αθήνας, που έκλειναν ραντεβού μαζί τους σε εγκαταλελειμμένους χώρους, τις αιχμαλώτιζαν, τις βίαζαν και τις λήστευαν.  

Η "B.", το πρώτο θύμα  

Η πρώτη επίθεση έγινε στις 19 Ιανουαρίου, σε ένα εγκαταλελειμμένο γραφείο αρχιτεκτονικής της οδού Λουκάρεως. Ένας 40χρονος χτύπησε με δύναμη τη γυναίκα και την έδεσε χειροπόδαρα. Στην κατάθεσή της, η γυναίκα περιέγραψε με σκληρές λεπτομέρειες πώς ο δράστης την βίασε επανειλημμένα για τουλάχιστον τρεις ώρες, χτυπώντας την στο πρόσωπο και στο σώμα.  

Στη συνέχεια άρπαξε το κινητό της και επικοινώνησε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με φιλικό της πρόσωπο απαιτώντας 1.000 ευρώ προκειμένου να την αφήσει ελεύθερη. Τελικά την εγκατέλειψε δεμένη ενώ φεύγοντας της άρπαξε 150 ευρώ, το κινητό της τηλέφωνο, την ταυτότητα και το διαβατήριό της. Η 23χρονη είχε τραύματα σε όλο το σώμα και κυρίως στο κεφάλι. Η Σήμανση ταυτοποίησε αποτύπωμα του 40χρονου που στη συνέχεια αναγνώρισε και το θύμα.  

Η "D.": Της επιτέθηκαν και οι δύο σε κλειστό ιατρείο  

Το δεύτερο θύμα δέχθηκε επίθεση και από τους δύο δράστες το απόγευμα της 28ης Ιανουαρίου, κατόπιν ραντεβού σε εγκαταλελειμμένο ιατρείο της οδού Φειδιππίδου. Ο ίδιος δράστης άρχισε να την χτυπά με τα χέρια και με ένα κατσαβίδι σε όλο της το σώμα και την έδεσε με ταινία.

Όπως καταθέτει, μαζί με τον συνεργό του την βίασαν διαδοχικά.   Μάλιστα ο 40χρονος πήρε την κάρτα του δωματίου στο οποίο διέμενε η γυναίκα σε ξενοδοχείο, και ο συνεργός του πήγε σε αυτό αρπάζοντας πολύτιμα προσωπικά της αντικείμενα. Της αφαίρεσαν και τις πιστωτικές κάρτες και απειλώντας την, την εξανάγκασαν να τους πει τους κωδικούς, κάνοντας αναλήψεις 4.300 ευρώ από τους λογαριασμούς της. Έπειτα έφυγαν εγκαταλείποντας πάλι δεμένο το θύμα.  

Στον χώρο του εγκλήματος εντοπίστηκαν αποτυπώματα του 40χρονου, ενώ το θύμα αναγνώρισε και τους δύο δράστες.  

"A.": «Με βίαζαν και λιπόθυμη»  

Μια πιο βίαιη επίθεση συνέβη το βράδυ της 1η Φεβρουαρίου, με θύμα μια 24χρονη από την Ουκρανία σε εγκαταλελειμμένο δικηγορικό γραφείο στην οδό Βασ. Κωνσταντίνου. Ο 40χρονος άρχισε να την χτυπά με ένα ξύλινο ρόπαλο.

Όταν η 24χρονη αντέδρασε και τον χτύπησε στο πρόσωπο και τα μάτια. Την έδεσαν και, όπως καταθέτει, την βίασαν ακόμα και λιπόθυμη.   Και σε αυτή την περίπτωση, ο 40χρονος πήρε την κάρτα του ξενοδοχείου που έμενε, την ανάγκασε να αποκαλύψει τον κωδικό του χρηματοκιβωτίου και ο συνεργός του επιχείρησε να μπει στο δωμάτιό της.

Ωστόσο εγκατέλειψε την προσπάθεια μόλις αντιλήφθηκε ότι υπήρχαν και άλλα άτομα στο εσωτερικό του δωματίου.  

10.2.2020 «Ήθελα να το ξανακάνω»:

Σοκαριστική ομολογία του «δράκου» που αιχμαλώτιζε και βίαζε εκδιδόμενες Στη συνέχεια οι δράστες επικοινώνησαν με φίλο της απαιτώντας 5.000 ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη.

Η νέα γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με κάταγμα στο κρανίο, ρήξη τυμπάνου, κάταγμα στο αριστερό χέρι, εκδορές και μώλωπες σε όλο της το σώμα. Και σε αυτή την περίπτωση ταυτοποιήθηκαν αποτυπώματα του 40χρονου ενώ η 24χρονη αναγνώρισε τους δράστες.  

Οι δύο δράστες με καταγωγή από τη Βουλγαρία, 40 και 35 χρόνων.

Προς το παρόν τα γνωστά θύματά τους είναι τρία αλλά ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των λοιπών στοιχείων τους.  

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική τους δράση, στην διευκόλυνση διερεύνησης τυχόν τέλεσης και άλλων ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινων πράξεων σε βάρος και άλλων θυμάτων καθώς και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αδικημάτων.  

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-8695542 και 210-8695537 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας.  

Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 

Πηγή: www.lifo.gr 

Προβλήθηκε 554 φορές
Ο καιρός το Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα και το βόρειο και ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι ιδιαιτέρως έντονα και θα εμφανίσουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα στις ακόλουθες περιοχές: Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες (κυρίως Σκιάθο και Σκόπελο), Νότια Πιερία, Βόρεια Εύβοια, νομό Φθιώτιδας (στα βόρεια), νησιά ανατολικού Αιγαίου (κυρίως Χίο και Λέσβο).

Συμβούλιο της Επικρατείας: Αλλαγή επωνύμου όταν ο πατέρας ''εξαφανίζεται''

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η εγκατάλειψη των παιδιών και η έλλειψη ουσιαστικού δεσμού με τον γονέα, το επώνυμο του οποίου φέρουν, δικαιολογεί την αλλαγή του για ψυχολογικούς λόγους και την υιοθέτηση του επωνύμου της μητέρας

Απεργία ΓΣΕΕ: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Τετάρτη

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν από τις 09:30 το πρωί της Τετάρτης (17.4.24) στο κέντρο της Αθήνας, για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας λόγω πραγματοποίησης συγκεντρώσεων στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ.