-->

Οι προσπάθειες μέχρι την καθαίρεση και η 'ανταπόκριση' των δημοσίων υπηρεσιών βήμα - βήμα...  
 
Σημαντική διευκρίνιση:
 
Το παλιό χτίσμα στον Προφήτη Ηλία είναι Ιερό Παρεκκλήσιο, σύμφωνα με τα έγγραφα της Ιεράς Συνόδου αλλά και της Πολεοδομίας. Αυτό σημαίνει οτι δεν είναι ναός, ούτε καν εξωκλήσι, οπότε δεν ανήκει σε κάποια Εκκλησιαστική Αρχή και οτι δεν έχει μόνιμο ιερέα, ούτε παγκάρι. Αυτό το παρεκκλήσιο δε μπορεί να αντικατασταθεί από κανένα άλλο κτίσμα, αλλά και να μπορούσε, στη συγκεκριμένη περιοχή ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ κάθε είδους δόμηση! 
 
Σκοπός μας είναι να γκρεμιστεί ΑΜΕΣΑ το αυθαίρετο κτίσμα και να μείνει το παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία, όπως είναι και στέκει εκεί ψηλά και σεμνά, εδώ και πολλές δεκαετίες ...
 
11-12 Φεβρουαρίου 2020
 
Από το Δασαρχείο Πεντέλης πήραμε (με φυσική παρουσία) αντίγραφα των εγγράφων που έχουμε ζητήσει από τις 13 Ιανουαρίου, μας έχουν κοινοποιηθεί από τις 3/2/20, αλλά δεν έχουμε λάβει ακόμη τις κοινοποιήσεις:
 
Εντολή προς τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου, για διακοπή εργασιών σε Δημόσια Αναδασωτέα Δασική έκταση στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης, πέριξ του παλαιού ναού. Ημερομηνία έκδοσης 30/8/2019. Επάνω στο έγγραφο υπάρχει σημειωμένη η ημερομηνία 9/9/19, υπολογίζουμε οτι είναι η ημερομηνία επίδοσης. Μέχρι στις 26 Νοεμβρίου 2019, ο ιερέας συνέχιζε τις εργασίες, παρά την απαγόρευση!
 
Πρόσκληση για κατεδάφιση-απομάκρυνση αυθαιρέτων κατασκευών, προς τον ιερέα Στυλιανό Καρπαθίου, με ημερομηνία έκδοσης 20/12/2019. Δίνεται προθεσμία 5 ημερών για την εκτέλεση της απομάκρυνσης του οικοδομήματος (ναού), εμβαδού 121 τ.μ. Σε αντίθετη περίπτωση, το Δασαρχείο θα εισηγηθεί την έκδοση απόφασης (κατεδάφισης), κατά της οποίας υπάρχει δυνατότητα προσφυγής ενώπιον του Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου, μέσα σε 60 μέρες, από την κοινοποίησή της.   
 
Σημαντική διευκρίνιση:
 
Επειδή η κοινοποίηση γίνεται στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του νομίμου εκπροσώπου του αυθαίρετου κτίσματος, που είναι στη Βούλα, πρέπει να επιδοθεί από το αρμόδιο Δασαρχείο, που είναι του Πειραιά!
 
Από το Δασαρχείο Πειραιά πληροφορηθήκαμε σήμερα 12/2/20 οτι η πρόσκληση κατεδάφισης, που εκδόθηκε στις 20/12/19 στάλθηκε από το Δασαρχείο Πεντέλης ταχυδρομικά, παραλήφθηκε από το Δασαρχείο Πειραιά περίπου στις 5-6 Φεβρουαρίου 2020 και μέχρι τις 11/2/20 δεν είχε επιδοθεί! Μπορεί και να έχει επιδοθεί σήμερα 12/2/20.
 
Θα το γνωρίζουμε τις επόμενες ημέρες....
 
Η απίστευτη γραφειοκρατία και ο λαβύρινθος των νόμων, νομοθετημάτων και νομικών 'παραθύρων', για την παράταση και παραμονή του αυθαιρέτου δεν μας πτοούν!  Δεν θα επιτρέψουμε νέα γενιά αυθαιρέτων στον Υμηττό!  
 
(Δείτε περισσότερα στη σελίδα μας). 
 
Ευαγγελία Δημητρίου 
--
      Κι.Π.Η.-  Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης
      Σκρα 10, 163 46 Ηλιούπολη  
      Τ.:2109730215-K.:6944683652
      F.: 2118005508, 2109718162
      http://www.kipi.gr
      Facebook: Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης(Κι.Π.Η.)

Προβλήθηκε 897 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.