18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
 
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
 
Αγαπητοί συνάδελφοι,
βιοτέχνες, έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι η κυβέρνηση αυτές τις μέρες καταθέτει το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Ο νόμος βασίζεται στον προηγούμενο νόμο Κατρούγκαλου τον επεκτείνει και τον θωρακίζει.Χαρακτηριστικά:
  • Αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές για την μεγάλη μάζα των αυτοαπασχολούμενων.
  • Διατηρεί τα χαμηλά ποσοστά αναπλήρωσης και τα υψηλά ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης.
  • Δεν προβλέπει τίποτα για την επιστροφή των ληστευμένων αποθεματικών του ΟΑΕΕ που έως το 2000 ήταν πλεονασματικό ταμείο. Μόνο από το PSI  εκλάπησαν 13 δις ενώ τα τελευταία 50 χρόνια εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία 48δις.
Η Ένωση ΕΒΕ Ηλιούπολης διακηρύσσει την αντίθεση της στην προσπάθεια όλων των κυβερνήσεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) να μετατρέψουν την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση. Συμπαρατασσόμαστε με όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα  , για τη ζωή μας και για την υπεράσπιση της ζωής των οικογενειών μας.
 
Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ δεν τζογάρονται, δεν γίνονται βορά στις ορέξεις των ασφαλιστικών εταιρειών.
 
Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της 18 ΦΛΕΒΑΡΗ 2020 και αγωνιζόμαστε για:
 
-Δημόσιο, υποχρεωτικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου και όλων των ασφαλιστικών νόμων. Πλήρης αποκατάσταση των απωλειών, αυξήσεις σε συντάξεις και προνομιακά  επιδόματα.
-Δημόσιο και δωρεάν, καθολικό Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, πλήρως χρηματοδοτούμενο από το κράτος. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης υγείας.
-Κατώτερη σύνταξη που να διασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης  εγγυημένη στο σύνολο της από το κράτος. Πλήρη σύνταξη στα 30 έτη εργασίας. Θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος στα 60 έτη για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες, στη βάση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί.
-Όχι στην αύξηση της κατώτερης εισφοράς. Ασφαλιστική εισφορά διαμορφωμένη στο 13% του καθαρού φορολογητέου  εισοδήματος, χωρίς τον συνυπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών σε αυτό. Αποσύνδεση της κατώτερης ασφαλιστικής εισφοράς από τον βασικό μισθό.
-Προστασία της μητρότητας  και για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες. Επίδομα μητρότητας για τις α/α γυναίκες , ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ενημερότητας, στο ύψος του βασικού μισθού για 2 μήνες πριν και έξι μετά τον τοκετό. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50%  για τον πρώτο χρόνο μετά τον τοκετό. Τα παιδιά των α/α να πηγαίνουν δωρεάν σε σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις (π.χ. ασφαλιστική ενημερότητα).
-Στους κλάδους που υπάρχουν βαρέα και ανθυγιεινά, πέραν των μισθωτών, να εντάσσονται και οι αυτοαπασχολούμενοι.Επίδομα ασθενείας ή εργατικού ατυχήματος για όλο το διάστημα που υποχρεώνεται ο ασφαλισμένος να μην εργάζεται. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% για το ίδιο διάστημα. Επίδομα ανεργίας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στο 80% του βασικού μισθού. Ο χρόνος αυτός να θεωρείται συντάξιμος.

 

Το Δ.Σ της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης 11/02/20 

Προβλήθηκε 104 φορές

Άμετρη Φιλοδοξία...για Διαφάνεια, για Εφαρμογή της Νομιμότητας και για Χρηστή Διοίκηση.

ύριε Πανταζόπουλε, Χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι αποτελώ εξαίρεση και μία διαφορετική φωνή σε αυτά που λέτε στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΔΗΛ και λυπάμαι που δεν κατανοείτε ότι διοικείτε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι μία επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.

Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις καρναβαλιού ανά την Ελλάδα

Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα, σε: Αθήνα, Αλιβέρι, Άνδρο, Ζάκυνθο, Έδεσσα, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Ιωάννινα, Καλλιθέα, Καμένα Βούρλα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κόρινθο, Λέσβο, Λαμία, Λαύριο, Λευκάδα, Λουτράκι, Μαγούλα, Μέθανα, Μοσχάτο, Νάουσα, Ναύπακτο, Νάξο, Ναύπλιο, Νιγρίτα, Ξάνθη, Πειραιά, Περιστέρι, Ραφήνα, Ρέθυμνο, Ρέντη, Σκύρο, Φάρσαλα, Χαλκίδα και Χίο.