Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το κτίριο στον Άλιμο, που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ. Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων του Οργανισμού προχώρησε σε αυτή την κινητοποίηση, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο να χάσουν τη δουλειά τους 135 εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ, που δουλεύουν έως και επί μία δεκαετία, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Ο κίνδυνος να μην υπάρξει ανανέωση της τελευταίας σύμβασής τους, οδήγησε την Ομοσπονδία να πραγματοποιήσει κατάληψη στο κεντρικό κτίριο του ΟΑΕΔ, θέλοντας να ασκήσει πίεση προς τη διοίκηση και το υπουργείο Εργασίας, ώστε να δώσουν λύση σε αυτό το αδιέξοδο, που βιώνουν οι συνάδελφοί τους.
unnamed 2
Ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό αντιδρούν και στο νέο Ασφαλιστικό που κατατέθηκε προ διημέρου στη Βουλή και σύμφωνα με το οποίο από τον ερχόμενο Ιούνιο μειώνονται κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες, οι ασφαλιστικές εισφορές για συμβάσεις πλήρους απασχόλησης.
Η μείωση θα προκύψει από περικοπή της εισφοράς που καταλήγει στον ΟΑΕΔ, έτσι θα υπάρξει «τρύπα» στα έσοδα του Οργανισμού, ύψους έως 350 εκατ. ευρώ, όπως έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Οι εργαζόμενοι εκτιμούν ότι έτσι, θα περιοριστούν δραματικά οι παροχές του ΟΑΕΔ προς τους ανέργους, δηλαδή τα προγράμματα απασχόλησης, αλλά και τα διάφορα επιδόματα που χορηγούνται…

Πηγή  

Προβλήθηκε 542 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.