Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, κ. Σωτήρη Τσιόδρα ακυρώνονται όλες οι εκδηλώσεις καρναβαλιού στην Πάτρα.

Με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα να ανέρχονται επίσημα σε τρία, εκτός από το καρναβάλι της Πάτρας ακυρώνονται και όλα τα καρναβάλια ανά την περιφέρεια, λόγω του ιού.

Ως εκ τούτου, καρναβάλια που αποτελούν ετήσιους θεσμούς, δε θα πραγματοποιηθούν.

Η απόφαση αφορά, εκτός από την Πάτρα, σε: Αθήνα, Αλιβέρι, Άνδρο, Ζάκυνθο, Έδεσσα, Ελληνικό-Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Ιωάννινα, Καλλιθέα, Καμένα Βούρλα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κοζάνη, Κόρινθο, Λέσβο, Λαμία, Λαύριο, Λευκάδα, Λουτράκι, Μαγούλα, Μέθανα, Μοσχάτο, Νάουσα, Ναύπακτο, Νάξο, Ναύπλιο, Νιγρίτα, Ξάνθη, Πειραιά, Περιστέρι, Ραφήνα, Ρέθυμνο, Ρέντη, Σκύρο, Φάρσαλα, Χαλκίδα και Χίο.

Ακόμη, η Ένωση Επενδυτών Κίνας - Ελλάς με σημερινή επιστολή της προς τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη, ζητά την αναβολή των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων στην Αθήνα.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι ”δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις”.

Εν τω μεταξύ, στις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι υγειονομικές αρχές μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα, αναφέρεται το Υπουργείο Υγείας σε ενημέρωσή του.

Ο στόχος ήταν, όπως επισημαίνεται, η αποφυγή διασποράς του ιού, και για να επιτευχθεί αυτό έγιναν τα παρακάτω:

Ιχνηλάτηση επαφών -με βάση ειδικό αλγόριθμο- της 38χρονης από το ταξίδι της προς την Ελλάδα, μέχρι και τη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν οι επιβάτες που κάθονταν δύο σειρές θέσεων μπροστά, πίσω, αριστερά και δεξιά από τη θέση που καθόταν η ασθενής που νοσεί, καθώς επίσης η οικογένεια και οι άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή μαζί της, όταν επέστρεψε από την Ιταλία.

Οι παραπάνω άνθρωποι ειδοποιούνται, ενημερώνονται, και τίθενται σε επιτήρηση της υγείας τους, έτσι ώστε αν εμφανίσουν συμπτώματα, να διαγνωστούν γρήγορα και να τεθούν σε απομόνωση για διάστημα 14 ημερών. Δεν συνιστάται να ταξιδεύουν, ούτε να έχουν κοινωνικές επαφές.

Έχουν καταγραφεί πολλά ύποπτα κρούσματα που αφορούν κυρίως ανθρώπους που είχαν ταξιδέψει στη Βόρεια Ιταλία. Αυτοί οι ασθενείς ελέγχονται.

https://traveldailynews.gr/ 

Προβλήθηκε 647 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.