ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ... (του Νίκου Ι. Καραβέλου)

Αρθρογραφία 27 Φεβρουαρίου 2020

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας
[email protected]

Τα τελευταία γεγονότα στα νησιά μας απέδειξαν πως όταν ο λαός είναι ενωμένος κανείς δεν μπορεί να του επιβληθεί, πολύ περισσότερο οι φασιστές με τα λευκά κολάρα, η θλιβερή καρικατούρα των Αθηνών, ο γόνος του Κοκορίκου, η υστερόβουλη αξιωματική αντιπολίτευση και τα λοιπά κόμματα της Βουλής, με τις εμμονές και την υποκρισία τους.

Όταν ο λαός είναι ενωμένος δεν χρειάζεται επαγγελματίες "μπροστάρηδες" ή καθοδηγητές, ούτε ακροδεξιούς που παριστάνουν τους προστάτες του. Έχει την ψυχή και τις παραδόσεις του.

Αυτά που συνέβησαν απέδειξαν την δύναμη του ενωμένου λαού, απέναντι στα ενδυματολογικώς "θωρακισμένα'', αλλά ψυχικώς αθωράκιστα ψοφίμια,τουλάχιστον στην πλειονότητα τους.

Γιατί οι ένστολοι αυτοί είναι η μάζα των τιποτένιων που αποθρασύνονται όταν είναι πολλοί και γελοιοποιούνται κατά μόνας.

Φεύγουν οι νταήδες γιατί έφαγαν ξύλο από άοπλους πολίτες. Πιο πολύ ξύλο ήθελαν όμως κάτι σάλιαγκες, τύπου μητσοτάκη ή μηταράκη (με μικρό μ)

Γιατί οι δεύτεροι είναι τόσο θρασείς που θα σκουπίσουν τα φτύματα, θα πουν πως βρέχει και θα επιχειρήσουν να πλησιάσουν και πάλι.

Κι όταν λέμε ξύλο, εννοούμε την απόλυτη περιφρόνηση!.

Αυτός ο αγώνας απέδειξε πως εκεί στην άκρη της πολύπαθης χώρας, υπάρχουν γενναίοι. Αυτό το μήνυμα, ο γενικός αυτός συναγερμός, δεν θα επιτρέψει τον νεοεποικισμό, που επιχειρούν οι κεφαλαιοκράτες σε βάρος του εθνικού μας χώρου.

Θέλει προσοχή τώρα!

Το πρόβλημα δεν είναι οι λαθρονταήδες των ΜΑΤ. Αυτοί βρήκαν μπροστά τους γυναίκες και άντρες και ηττήθηκαν κατά κράτος και διψασμένοι. (καλά ούτε λίγο νεράκι;)

Το μέγα πρόβλημα είναι οι εντολείς τους. Όχι τα περιτρίμματα, οι μητσοτάκηδες και οι μηταράκηδες (με μικρό μ). Αυτοί είναι μαριονέτες. Είναι οι εργολάβοι και οι λοιποί μαφιόζοι που περιμένουν.

Είναι οι κομπραδόροι επιχειρηματίες ελληνικής κοπής, οι πολιτικοί ποντικοί που σιτίζονται στα τεμπελχανεία. και οι ξένοι πλουτοθήρες που έχουν δέσει τη χώρα σε διπλή κατοχή.

Και κάποιοι από το σκοτάδι, τον φυσικό τους χώρο, που θέλουν να δέσουν με φασιστικές αλυσίδες τον πλανήτη!

Θέλει προσοχή!
Αναδιπλώνονται.
Θα ξανάρθουν. 

Προβλήθηκε 917 φορές

Αλέκος Παναγούλης: 49 χρόνια από τον χαμό ενός αυθεντικού λαϊκού ήρωα

Ήταν η Πρωτομαγιά του 1976. Δύο χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και το δράμα της Κύπρου. Οι Έλληνες έβλεπαν με αισιοδοξία το μέλλον, αλλά και με την καχυποψία ότι δεν έχουν εξαφανιστεί οι πιθανότητες μίας επιστροφής των χολερικών και των απομειναριών της χούντας.

Η άδεια Αθήνα και τα άδεια όνειρα των παιδιών μας (Ελένη Καλογεροπούλου)

Την ημέρα της γιορτής του Πάσχα βρέθηκα όπως οι περισσότεροι γύρω από ένα οικογενειακό τραπέζι. Εκεί που μετά τον οβελία, ανάμεσα στα γλυκά που έχουν μείνει και στο τελευταίο τσίπουρο, γίνονται οι πιο σημαντικές συζητήσεις.