''Η Πόλη που Θέλω''

Kύριε Πανταζόπουλε,

Χαίρομαι που αναγνωρίζετε ότι αποτελώ εξαίρεση και μία διαφορετική φωνή σε αυτά που λέτε στο διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΔΗΛ και λυπάμαι που δεν κατανοείτε ότι διοικείτε ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και όχι μία επιχείρηση με σκοπό το κέρδος.

Κατά τη γνώμη μου, πέρα από τις εισηγήσεις το διάλογο και τις αποφάσεις, θα πρέπει να αξιολογούμε και τα αποτελέσματα.

Για παράδειγμα, συζητάμε σχετικά με την τιμολογιακή πολιτική των προγραμμάτων στο δημοτικό κολυμβητήριο, ενώ δεν έχει εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου.

Έχει γίνει πλέον αντιληπτό από όλους ότι επί των ημερών σας, η ομαλή λειτουργία του κολυμβητηρίου εξαρτάται αποκλειστικά από τις καλές καιρικές συνθήκες.

Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς, ως δημοτική παράταξη κάναμε διαφορετική πρόταση αντιμετώπισης του προβλήματος και θέσαμε ως θέμα να εξεταστεί η δυνατότητα επιστροφής χρημάτων στους δημότες και στους συλλόγους, λόγω αδυναμίας χρήσης του κολυμβητηρίου. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε κάποια σχετική ενέργεια.

Όσον αφορά τη διαφάνεια που επικαλείστε, η οποία, φυσικά, αποτελεί το ζητούμενο και για εμάς, δυστυχώς δεν είναι εμφανής.

Έχουμε συχνά αναφερθεί στις αποφάσεις παραχωρήσεων προς τους συλλόγους και τους ιδιώτες μόνο με την υπογραφή του προέδρου, χωρίς την έγκριση και ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η νέα διοίκηση και ο δήμαρχος είχαν δεσμευτεί ότι όλες οι αποφάσεις και τα πρακτικά θα αναρτώνται στο διαδίκτυο, κάτι που θα έπρεπε να ισχύει και για τις αποφάσεις και τα πρακτικά του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΟΔΗΛ. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν ούτε στον ιστότοπο του Νομικού Προσώπου.

Στο τελευταίο συμβούλιο, ήρθε για έγκριση η παραχώρηση του ανοιχτού θεάτρου "Δημήτρης Κιντής" σε ιδιωτική εταιρεία, η οποία θα έχει τον ρόλο μεσάζοντα, έναντι 100 ευρώ ανά ημέρα εκδήλωσης.

Η εισήγηση της διοίκησης έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 5 του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου. Η παράταξή μας την καταψήφισε και εμμένει στη θέση αυτή.

Εμμένουμε, επίσης, στη θέση μας σχετικά με την ελεύθερη είσοδο στον δημοτικό κινηματογράφο για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και σας καλούμε να εξετάσετε ξανά την πρόταση που καταθέσαμε, ως παράταξη, στο συμβούλιο της ΠΑΟΔΗΛ.

Κύριε Πανταζοπούλε, αν κρίνουμε από τον τίτλο της απάντησής σας, προφανώς πιστεύετε ότι άμετρη φιλοδοξία είναι η επιδίωξη για διαφάνεια, για εφαρμογή της νομιμότητας και για χρηστή διοίκηση σε όλα τα επίπεδα του δήμου και των νομικών προσώπων του. Μάλλον εσείς έχετε αποπροσανατολιστεί!

Υ.Γ. Παρακαλώ να σταλεί η απάντησή μου με τον ίδιο τρόπο που έχει σταλεί και η δική σας απάντηση, χρησιμοποιώντας τη mailing list του Νομικού Προσώπου. 

Προβλήθηκε 104 φορές

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!

Η Δηµοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη'' και το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις'' οργανώνουν παράδοση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου Ηλιούπολης.

Μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020 όσοι βγούµε από το σπίτι να ψωνίσουµε για τα νοικοκυριά µας, αγοράζουµε µαζί συσκευασµένα τρόφιμα, όσπρια, παιδικές τροφές, γάλα κονσέρβα κλπ.

Θα πάρει επίσημη θέση η διοίκηση του Δήμου για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων ''Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ''

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξη μας, με δελτίο τύπου στις 13/3/2020, κατέστησε σαφές ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ενότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Η εξ αποστάσεως, αδιαφορία του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα νήπια...!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ....... «ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ»

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ , Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Σχετικά με τις οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, ώστε να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα.