Ο Μαζικός αθλητισμός είναι δικαίωμα όλων των δημοτών.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις ανήκουν στο λαό της Ηλιούπολης.

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο δήμος, είτε μέσω του ΠΑΟΔΗΛ είτε άλλου νομικού προσώπου του δήμου, προχώρησε σε συμφωνία εκμίσθωσης των δύο εκ των εννέα γηπέδων αντισφαίρισης που βρίσκονται στο αθλητικό συγκρότημα επί των οδών Κεφαλληνίας και Έβερτ, με νεοσυσταθείσα αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με την διακριτική ονομασία «South Spinners Tennis Club».

Η χρήση των γηπέδων έχει παραχωρηθεί στην εν λόγω ιδιωτική εταιρία κάθε Σάββατο από τις 16:00 – 21:00 και κάθε Κυριακή από τις 09:00 - 21:00, ώρες κατά τις οποίες τα γήπεδα είναι ελεύθερα προς χρήση από όλους πράγμα που σημαίνει ότι αυτομάτως αποκλείεται η χρήση των γηπέδων από τους δημότες της Ηλιούπολης για τους οποίους και προορίζονται αυτά τα γήπεδα.

 

Ο λόγος για τον οποίο εκμισθώνει η ιδιωτική εταιρία τα γήπεδα αντισφαίρισης είναι η διενέργεια πρωταθλημάτων (tournaments) ανάμεσα σε ερασιτέχνες με βάση λίστες συμμετοχής που η ίδια διαχειρίζεται και αντίτιμο 40€ ανά συμμετέχοντα.

Η παραπάνω συμφωνία εκμίσθωσης δημοτικής περιουσίας δεν έχει συζητηθεί ποτέ σε δημοτικό συμβούλιο και ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια ενώ είναι υποχρέωση όλων των Δήμων να αναρτούν τέτοιες συμβάσεις επίσημα στη Διαύγεια. Να σημειώσουμε επίσης ότι το δημοτικό πρόγραμμα αντισφαίρισης του δήμου μας αριθμεί περισσότερους από εκατόν πενήντα συμμετέχοντες, όλων των ηλικιών, οι περισσότεροι εκ των οποίων κάνουν χρήση αυτών των γηπέδων.

Μετά λοιπόν τα παραπάνω γεγονότα και με γνώμονα ότι ο μαζικός αθλητισμός και η ελεύθερη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων είναι δικαίωμα όλων των Ηλιουπολιτών εύλογα δημιουργούνται τα παρακάτω ερωτήματα :

Ποιος δημοτικός οργανισμός, αρχή, συμβούλιο της Ηλιούπολης σύναψε την εν λόγω σύμβαση εκμίσθωσης δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων με ιδιωτική εταιρία και ποιο είναι το περιεχόμενο αυτής;

Η δημοτική αρχή είναι υπέρμαχος του δικαιώματος στον μαζικό αθλητισμό και στην ελεύθερη χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων όταν προβαίνει σε ενέργειες σαν αυτή;

Η απαξίωση των εν λόγω αθλητικών εγκαταστάσεων (κακός ηλεκτροφωτισμός, απουσία τουαλετών, καμία διενέργεια συντήρησης, ελλιπές προσωπικό, απουσία φύλαξης) αποσκοπεί στην υποβάθμισή τους και προοδευτικά στην εκχώρηση χρήσης τους σε ιδιώτες;

Απαιτούμε:

Ελεύθερη, δωρεάν πρόσβαση για όλους, σε όλες τις αθλητικές υποδομές του Δήμου.

Ανοιχτούς και αξιοπρεπείς αθλητικούς χώρους για τους αθλούμενους.

Ποιοτικά προγράμματα μαζικού αθλητισμού με ενίσχυση των υποδομών και του προσωπικού.

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Αριστερή ανατρεπτική κίνηση  

Προβλήθηκε 171 φορές

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!

Η Δηµοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη'' και το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις'' οργανώνουν παράδοση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου Ηλιούπολης.

Μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020 όσοι βγούµε από το σπίτι να ψωνίσουµε για τα νοικοκυριά µας, αγοράζουµε µαζί συσκευασµένα τρόφιμα, όσπρια, παιδικές τροφές, γάλα κονσέρβα κλπ.

Θα πάρει επίσημη θέση η διοίκηση του Δήμου για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων ''Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ''

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξη μας, με δελτίο τύπου στις 13/3/2020, κατέστησε σαφές ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ενότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Η εξ αποστάσεως, αδιαφορία του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα νήπια...!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ....... «ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ»

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ , Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σΆ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Σχετικά με τις οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, ώστε να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα.