Πρόταση που προβλέπει τη χορήγηση άδειας μετ’ αποδοχών "ειδικού σκοπού” έχει επεξεργαστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι γονείς μαθητών λόγω της υποχρεωτικής διακοπής λειτουργίας των σχολείων για 14 ημέρες, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κοροναϊού.
 
Η πρόταση, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει τα εξής:
 
- τη χορήγηση άδειας 15 ημερών για τη μητέρα και 15 ημερών για τον πατέρα,
 
- για τη χορήγηση της άδειας θα υπάρχει ηλικιακό όριο του μαθητή, προκειμένου να δοθούν άδειες για γονείς μαθητών έως και του γυμνασίου,
 
- το κόστος για τη χορήγηση της άδειας ειδικού σκοπού θα επιμεριστεί μεταξύ εργαζόμενου, με τη χρέωση κανονικής άδειας, εργοδότη με καταβολή των αποδοχών για ένα μέρος της άδειας, και κράτους με επιδότηση ενός χρονικού τμήματος της άδειας.
 
Η σχετική πρόταση συζητείται με το υπουργείο Οικονομικών, καθώς έχει δημοσιονομικό κόστος, και οι τελικές αποφάσεις πιθανόν να ληφθούν και σήμερα το βράδυ, και να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις έως αύριο.

 

Πηγή  

Προβλήθηκε 532 φορές
Εργαζόμενοι ΚΕΠ: Ξεκινούν απεργία - αποχή από τα καθήκοντα - Εξώδικο στην κυβέρνηση.

Αποχή διαρκείας ξεκινούν οι υπάλληλοι των ΚΕΠ από το Σάββατο 8 Αυγούστου, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών στις 28/7/2020...

Τράπεζες: Κομμένες από αύριο συγκεκριμένες συναλλαγές στα καταστήματα λόγω κορονοϊού!

Αναλήψεις και καταθέσεις… γιοκ από αύριο στις τράπεζες. Αφορά σε συγκεκριμένα ποσά και τις συναλλαγές που γίνονταν εντός του καταστήματος. Τι άλλο… ξεχνάμε στα γκισέ λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και πώς θα μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας.

Τουρισμός για Όλους: Αυτά είναι τα οριστικά αποτελέσματα - Δες αν είσαι δικαιούχος

Τα ονόματα των δικαιούχων του προγράμματος Τουρισμός για Όλους αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα tourism4all.gov.gr. Το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού δημιουργήθηκε για να ενισχύσει τους δικαιούχους ώστε να απολαύσουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του 2020.