Ένας άντρας και μια γυναίκα που συμμετείχαν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της επιχείρησης, φέρονται -όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα»- ως οι ηθικοί αυτουργοί του πρωτοφανούς εμπρησμού του ξενοδοχείου της λεωφόρου Συγγρού, στις 5 Δεκεμβρίου 2019, από τον οποίο τραυματίσθηκαν αρκετά άτομα. 

 

Αυτό προέκυψε από πολύμηνη-συντονισμένη έρευνα της Ασφάλειας Αττικής.

 

Ως φυσικοί αυτουργοί εμφανίζονται δύο Πακιστανοί εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο οι κινήσεις των οποίων καταγράφηκαν σε κύκλωμα καμερών να μεταφέρουν τα εύφλεκτα υλικά και από άλλες ύποπτες κινήσεις τους.

 

Οι δύο αλλοδαποί φέρεται να ομολόγησαν στην ΕΛ.ΑΣ ποιοι ήταν οι εντολείς του εμπρησμού και του παρασκηνίου που υπήρξε.

 

Σύμφωνα με περισσότερες από 60-70 καταθέσεις που έχουν δοθεί, υπήρχε πολυετής προστριβή του ιδιοκτήτη του κτιρίου με τους υπευθύνους του ξενοδοχείου «γιατί δεν είχαν καταβληθεί ενοίκια της τάξης του ενός εκατομμυρίου ευρώ αλλά και γιατί δεν υπήρχε αποσαφήνιση στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες ποια ήταν η χρήση του».

 

Κάτι που φαίνεται να δημιουργούσε -σύμφωνα με μαρτυρίες στην ΕΛ.ΑΣ και την Πυροσβεστική- σε σειρά δυσχερειών σε συναλλαγές, ασφαλιστικές καλύψεις κλπ.

 

Μάλιστα είχε κινηθεί διαδικασία έξωσης από τον Απρίλιο του 2019 και την ημέρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχαν παρουσιασθεί στο ξενοδοχείο 5-6 δικαστικοί επιμελητές που ζήτησαν το «σφράγισμα» του χώρου.

 

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ παρουσίασε δυσχέρειες γιατί την ώρα του εμπρησμού είχε κλείσει το σύστημα καμερών αλλά και του συναγερμού του κτιρίου, ενώ ορισμένα από τα στοιχεία πρόσβασης με μαγνητικές κάρτες στα δωμάτια απ’ όπου ξεκίνησε η φωτιά ήταν ασαφή.

 

Από TOVIMA.GR 

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Προβλήθηκε 338 φορές

Tablet στους μαθητές από το Δήμο Γλυφάδας

Μια μεγάλη προσφορά στις οικογένειες της πόλης μας. Ο Δήμος Γλυφάδας θα παραδώσει άμεσα στους μαθητές από ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας, ύστερα από δωρεά της εταιρείας ACTIVE και του προέδρου της Γιάννη Στασινόπουλου.

Δήμος Βύρωνα: Βανδαλισμοί στο Άλσος της Αγίας Τριάδας.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο του Άλσους της Αγίας Τριάδας, που έχει σφραγιστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε εγκαταστάσεις του πάρκου.

Άλιμος: Ληστές διέρρηξαν επιχείρηση και έφυγαν με λεία αξίας 200.000 ευρώ

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν βαριά μεταλλική πόρτα εταιρείας μηχανών για σκάφη στην περιοχή του Αλίμου και να αρπάξουν μηχανές, των οποίων η αξία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης : Δεν ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό

O Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός ενημερώνει τους πολίτες για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού...