Να ανασταλεί τώρα με ευθύνη του υπουργείου η λειτουργία των Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων - μαθητών και γονιών, ζητούν με ανακοινώσεις τους οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» και Ηλιούπολης «Μ. Παπαμαύρος» εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην απόφαση για μη αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΣΥ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ τονίζει:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Βύρωνα - Καισαριανής - Παγκρατίου "Ρόζα Ιμβριώτη" εκφράζει την αντίθεσή του στην απόφαση για μη αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΣΥ και στηρίζει τη διαμαρτυρία του Συλλόγου των εργαζομένων στο 1ο ΚΕΣΥ Αθηνών, που εναντιώνονται σε αυτήν την απόφαση του υπουργείου.

Με το κείμενό μας στηρίζουμε παράλληλα τους εργαζόμενους και στο 2ο ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας στο οποίο ανήκει η περιοχή μας, αλλά και σε όλα τα ΚΕΣΥ της χώρας.

Για ακόμη μία φορά το υπουργείο και η πολιτική τους αποδεικνύεται επικίνδυνη! Αφού με την προηγούμενη κυβέρνηση συγχωνεύτηκαν τα ΚΕΔΥ σε ΚΕΣΥ, με υποστελεχωμένες δομές, ανύπαρκτους χώρους και εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες παιδιά να περιμένουν στη σειρά για μία αξιολόγηση.

Αφού η πολιτική τους ώθησε μία δομή να εξυπηρετεί τόσο μεγάλο αριθμό μαθητών στο όνομα της "επιστήμης", τώρα καλούν εργαζόμενους, μαθητές και γονείς να θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, τους γύρω τους και τη Δημόσια Υγεία.

Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία των ίδιων των εργαζομένων περνούν από το ΚΕΣΥ εκατοντάδες άνθρωποι την εβδομάδα, την ώρα που υποτίθεται υπάρχει απαγόρευση συνύπαρξης στον ίδιο χώρο πολλών ανθρώπων για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού!

Επιπλέον το υπουργείο ζητά από εργαζόμενους να συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία των δομών αυτών, όμως δεν εξασφαλίζει ούτε καν προσωπικό καθαριότητας! Μήπως βάσει της "διεπιστημονικότητας", που κλίνουν σε όλους τους τόνους, έχουν αντικαταστήσει και τους ειδικούς που μιλούν για πανδημία και για τήρηση όλων των απαραίτητων κανόνων ατομικής και δημόσιας υγιεινής; Μήπως τα πολυεργαλεία-εργαζόμενους που ευαγγελίζονται σχετίζονται και με το να αντικαθιστούν το προσωπικό καθαριότητας με ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς κλπ., για να "αξιοποιήσουν" όλες τις δυνατότητες του προσωπικού τους;

Έχουν καταντήσει επικίνδυνοι και για τη Δημόσια Υγεία!

Απαιτούμε από το υπουργείο Παιδείας, με υπευθυνότητα, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στις δομές του.

Απαιτούμε την άμεση απολύμανση των χώρων και την εξασφάλιση καθαριότητας σε καθημερινή βάση του 1ου ΚΕΣΥ αλλά και του 2ου ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας καθώς και όλων των αντίστοιχων δομών της χώρας.

Κανένας μαθητής ή γονέας/κηδεμόνας ή εκπαιδευτικός δεν πρέπει να προσέρχεται στο χώρο του ΚΕΣΥ, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο, αλλά και το προσωπικό που εργάζεται εκεί, καθώς και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Να αναστείλουν τη λειτουργία τους όλα τα ΚΕΣΥ της χώρας με απόφαση του υπουργείου».

www.902.gr 

Προβλήθηκε 263 φορές

Tablet στους μαθητές από το Δήμο Γλυφάδας

Μια μεγάλη προσφορά στις οικογένειες της πόλης μας. Ο Δήμος Γλυφάδας θα παραδώσει άμεσα στους μαθητές από ένα tablet τελευταίας τεχνολογίας, ύστερα από δωρεά της εταιρείας ACTIVE και του προέδρου της Γιάννη Στασινόπουλου.

Δήμος Βύρωνα: Βανδαλισμοί στο Άλσος της Αγίας Τριάδας.

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης (31/3) άγνωστοι εισέβαλαν στο χώρο του Άλσους της Αγίας Τριάδας, που έχει σφραγιστεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε εγκαταστάσεις του πάρκου.

Άλιμος: Ληστές διέρρηξαν επιχείρηση και έφυγαν με λεία αξίας 200.000 ευρώ

Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, δράστες κατάφεραν να παραβιάσουν βαριά μεταλλική πόρτα εταιρείας μηχανών για σκάφη στην περιοχή του Αλίμου και να αρπάξουν μηχανές, των οποίων η αξία τους ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης : Δεν ανακυκλώνουμε τον κορονοϊό

O Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κρητικός ενημερώνει τους πολίτες για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Αποβλήτων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού...