ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
Γραφείο Τύπου
 
17/3/2020 
 
Δελτίο Τύπου
 
Περίπου 70.000 μάσκες προσώπου για την προστασία από τον κορωνοϊό έχει προσφέρει μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής σε κοινωνικές υπηρεσίες Δήμων, στους Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ, στην Άμεση Δράση, στην Τροχαία Αττικής και στον ΙΣΑ
 
Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας συμπολιτών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό τους»
 
Άμεσα ανταποκρίθηκε η Περιφέρεια Αττικής στα αιτήματα Δήμων, υπηρεσιών και φορέων να τους παρασχεθούν μάσκες προσώπου με στόχο την καλύτερη προστασία του προσωπικού που δίνει καθημερινά μάχη για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των συμπολιτών μας, από τον κορωνοϊό.
 
Ειδικότερα με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη διατέθηκαν:
 
•50.000 προστατευτικές μάσκες προσώπου και 50.000 γάντια στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών
•4.000 προστατευτικές μάσκες στην Άμεση Δράση για τις ανάγκες της υπηρεσίας
•3.500 προστατευτικές μάσκες στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για τις ανάγκες της υπηρεσίας
•4.000 προστατευτικές μάσκες στους Ειδικούς Φρουρούς της ΕΛ.ΑΣ για τις ανάγκες της ομάδας ΔΙΑΣ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας
•400 προστατευτικές μάσκες στο Δήμο Ιθάκης
500 προστατευτικές μάσκες στο Δήμο Ηλιούπολης
 
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:
 
«Προτεραιότητα και καθήκον μας είναι να συνδράμουμε στην καλύτερη προάσπιση της υγείας των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προστασία της δημόσιας υγείας.
 
Σε αυτό πλαίσιο ανταποκριθήκαμε άμεσα στα αιτήματα των Σωμάτων Ασφαλείας μας που καθημερινά είναι εκτεθειμένοι και επιτελούν τα καθήκοντα τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης και παράλληλα συνδράμουμε έμπρακτα στην καλύτερη προστασία του ιατρικού προσωπικού της πρωτοβάθμιας περίθαλψης που υπερβάλλουν εαυτόν για την φροντίδα των συμπολιτών μας. Προμηθευόμαστε συνεχώς με υλικά προστασίας από τον κορωνοϊό, για την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των φορέων και την άμεση κάλυψη των αναγκών τους. 
 

Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει με όσα μέσα διαθέτει στην εθνική προσπάθεια για τη διαχείριση αυτής της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης».  

Προβλήθηκε 1626 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.