Μεσούσης της κρίσης βγήκαν στο προσκήνιο διάφοροι μεγαλοπαράγοντες της ντόπιας ολιγαρχίας να δηλώσουν την παρουσία τους κάνοντας διάφορες «δωρεές» σε χρήματα και ιατροφαρμακευτικά είδη.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός της χώρας τούς ευχαρίστησε και προέτρεψε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους.

Στην κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν και τα ΜΜΕ με πρώτη βέβαια την «αντικειμενική» ΕΡΤ, που φρόντισε να λιβανίσει το «θεάρεστο» έργο της ντόπιας ολιγαρχίας.

Η πραγματικότητα όμως είναι εντελώς διαφορετική. Δεν είναι βέβαια πρωτοφανές αυτό. Κάθε φορά που υπάρχει μια ανάλογη κρίση οι μεγαλόσχημοι αυτοί παράγοντες εμφανίζονται σαν σωτήρες, ενώ στην πραγματικότητα είναι απ' τους βασικούς παράγοντες των κρίσεων.

Δεν θέλουμε λοιπόν την ελεημοσύνη τους για τους εξής λόγους.

Πρώτον οι περίφημες δωρεές τους δεν τους ανήκουν. Δεν είναι απ' το «υστέρημα» τους. Είναι απ' τον κόπο, τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων που υφίστανται απ' τους «ευεργέτες» μας την πιο άγρια εκμετάλλευση.

Δεύτερον όλες οι περίφημες αυτές «δωρεές» εκπίπτουν τελικά απ' το φορολογητέο εισόδημα των μεγιστάνων του πλούτου που τελικά μπορεί να βγαίνουν και κερδισμένοι με αυτό τον τρόπο.

Τρίτο και σπουδαιότερο, απαιτούμε τελικά η πλουτοκρατία αντί να «δωρίζει» να φορολογείται και να πληρώνει απ' τα τεράστια κέρδη της ένα τουλάχιστον μέρος για τις κοινωνικές ανάγκες του λαού μας.

Για όλους λοιπόν αυτούς τους λόγους αλλά και για πολλούς άλλους δεν θέλουμε την ελεημοσύνη τους.

Θέλουμε όμως και απαιτούμε ένα ισχυρό, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με εργαζόμενους αξιοπρεπείς, με ανθρώπινες και σύγχρονες υποδομές που να εξασφαλίζει την υγεία του λαού μας.

Αυτή είναι η πρόταση μας κ. πρωθυπουργέ και γι' αυτή θα παλέψουμε το επόμενο διάστημα.

Γιώργος Σόφης, δημοτικός σύμβουλος

επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αριστερή Πρωτοβουλία"  

Προβλήθηκε 615 φορές

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.