Σκάσε λιγάκι σελεμπρίτι μου! (Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα)

Αρθρογραφία 22 Μαρτίου 2020

Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Κέλυφος ενδιαφέροντος! Κοχύλι απλότητας με καβούρι εντός του!

Εγωκεντρική, ναρκισσιστική αδιαφορία για όλους και για όλα, με εξάρτηση απ την εικόνα, την τηλεθέαση ή τα like.

Όλα είναι μέσα για αχαλίνωτη, ακούραστη δημοσιότητα και πόζα.

Συναισθήματα, σχέσεις σε ρηχές θάλασσες. Αναίσχυντη και ξετσίπωτη έλλειψη επίγνωσης και ευθύνης.

Το ζεύγος που αφού έχει αλωνίσει όλες τις εξωτικές, πανέμορφες παραλίες των φτωχών νησιών του κόσμου, σε παστέλι πάντα αποχρώσεις μας λέει πως νοσεί.

Οι τηλε – σταρ σε υποχρεωτική παύση εκπομπής βγαίνουν στις ειδήσεις και λένε πως περνάνε και στα σταυρό κουβαλάνε που φοβούνται μη κολλήσει η β υπηρεσία και ποιος θα απολυμάνει τα πόμολα!

Ο αγέραστος έφηβος, το αληθαλές σύμβολο του σεξ των γραμμωμένων κοιλιακών, ο «Πασχάλης Αρβανιτίδης» της δικής μας γενιάς, σπάει τη σιωπή του να πει τι δημιουργικό κάνει με τα παιδιά του στην υπέροχη έπαυλη του, με την ατέλειωτη έκταση, τις πισίνες, τα ανθισμένα ανοιξιάτικα παρτέρια.

Μια μαλώνει τους πολίτικους του κόσμου, μη και δε προσέξουν θα τους κάνει ντα.

Μια άλλη ζητάει απ τους πλουσίους τώρα να βάλουν χέρι στη τσέπη αλλιώς θα χουν να κάνουν μαζί της! Στις ειδήσεις πάλι, οι τηλεσταρ ποζάρουν με φόντο καλαίσθητες λεπτομέρειες των ακριβών τους σπιτιών.

Αυτό το «Μένω σπίτι μου» έχει γίνει τραγουδιστά με κουνήματα ποπού από καλοπαντρεμένες και με τηγανίσματα αβγών με λίγη ψιλοκομμένη τρούφα, που ξετσίπωτα, τεμαχίζεται για την εκλεκτής της μυρωδιά, μπροστά μας που χουν στενάξει τα στομάχια στα μακαρόνια!

Η πολυτεχνίτισσα βεντέτα της πίστας μας λέει πως να γυμναστούμε.

Οι πανελίστες μας προτείνουν βιβλία να διαβάσουμε.

Όσοι κάνουν εκπομπές ακόμα, προβάλλουν τον ηρωισμό τους, που τους βάζουν θερμόμετρο για να μπουν στη δουλειά τους, πόσες θυσίες πια για την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία μας!

Νερόβραστες σαν κολοκυθάκια διαίτης χωρίς αλάτι και λάδι, influncers μας λένε τι ωραία που είναι να πίνεις ροφήματα βιολογικά και να κάνεις διαλογισμό.

Όλοι μαζί είμαστε σ αυτό; ΑΜ, δε…

 

Παγκόσμια με μια σοβαρότητα όλοι οι πλούσιοι και διάσημοι, καλοβαμμένοι και καλοχτενισμένοι, με φόντο τα γκαζόν και τα λέιλαντ, ή τα καλογυαλισμένα όλο καλιφορνεζικο ήλιο σαλόνια τους, μας λένε να μείνουμε σπίτι και όλοι μαζί το περνάμε αυτό!

Μετα θα πάνε για μια βουτιά στη πισίνα και να πιούν ένα δροσερό κοκτέιλ με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Ξεδιάντροπα, αυτάρεσκα, επικίνδυνα ναρκισσιστικά όλοι αυτοί έχουν πρόσβαση στα τεστ που οι υπόλοιποι άνθρωποι σε όλον το πλανήτη δεν μπορούν να κάνουν, καραντίνες πολυτέλειάς σα κουρα ομορφιάς σε σπα και από πάνω μας κάνουν και μαθήματα επιβίωσης!

Τα κομμένα μεροκάματα και η οικονομική πανδημία που ετοιμάζεται, αφορά στους πτωχούς της γης, ωιμέ!

Και όλο αυτό πια είναι σα να μας λένε, ότι η Βιρνα Δράκου – Δανδουλάκη σ αυτό που κυκλοφορεί ευρέως στ διαδίκτυο: «Είμαι πλούσια. Αδύνατον να αρρωστήσω»!

Σα να λένε μες στα μούτρα μας, «σε καταδέχομαι, αλλά κάνει πιο κει μη με κολλήσεις, εμείς θα ζήσουμε, εσείς οι φτωχοί τι μας νοιάζει».

Και πριν γυρίσει ολόνων το μάτι μας, αφήστε το τι κάνετε μονοί σας στον δεύτερο σαλόνι σας και πόσο υποφέρετε γιατί δεν είναι αρκετά κόκκινος ο αστακός και σωπάστε.

Γιατί μπορεί οι πιο δυναμικοί των ΜΜΕ, να ήρθαν υπάλληλοι και άρα μουγκοί στις εκπομπές και στα σάιτ σας, από ανάγκη επιβίωσης, αλλά η βοή του καραντινάτου λαού είναι οργή θεού και μαζευτείτε… άντε μπράβο!

 

Πηγή: spotlightpost.com

το διαβάσαμε εδώ 

Προβλήθηκε 1524 φορές

Ψάχνετε προπτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα εξ αποστάσεως;

Τα προπτυχιακά εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Brive, προσφέρουν μοναδική ευελιξία στις σπουδές σας, επιτρέποντας πρόσβαση σε εκατοντάδες ειδικότητες από κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως, χωρίς να χρειάζεται να διακόψετε την καθημερινότητά σας.

Τα πάντα για το σχολείο!

Τα σχολικά είδη για το 2025-2026 που θα βρείτε στο Βιβλιοπωλείο Πατάκη, περιλαμβάνουν πλήθος επιλογών, όπως, για παράδειγμα, πάνινες τσάντες εμπνευσμένες από διάσημους καλλιτέχνες όπως ο Van Gogh, ο Monet και ο Cezanne, ιδανικές για βιβλία και σημειωματάρια.

Τα πτερόεντα δώρα. Πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Ξένος του κόσμου και της σαρκός κατήλθε την παραμονήν από τα ύψη συστείλας τας πτερύγας, όπως τας κρύπτει θείος άγγελος. Έφερε δώρα από τα άνω βασίλεια, δια να φιλεύση τους κατοίκους της πρωτευούσης. Ήταν ο καλός άγγελος της πόλεως.

Η Σταχομαζώχτρα (Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης)

Διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, που πρωτοδημοσιεύτηκε τα Χριστούγεννα του 1889 στην εφημερίδα «Εφημερίς». Είναι ίσως το δημοφιλέστερο διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα, καθώς περιλαμβάνεται σταθερά από πολλών χρόνων στα σχολικά βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.