Το Υπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει με κεντρικό τρόπο δοκιμαστικές εφαρμογές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι σαφώς μια ιδιαίτερα θετική διαδικασία που πρέπει να εφαρμοστεί στην εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Δεν μπορεί φυσικά με τίποτα να υποκαταστήσει την δια ζώσης, ουσιαστική, συμμετοχική για όλους, πολύπλευρη και κοινωνικοποιητική εκπαιδευτική διαδικασία του σχολείου κι έχει μόνο επιμορφωτικό, βοηθητικό και ενισχυτικό χαρακτήρα.

Απαιτείται βέβαια από όλους τους συμμετέχοντες, εκπαιδευτικούς και μαθητές, σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός, συνδέσεις, ψηφιακές γνώσεις και ψηφιακό υλικό.

Απαιτείται επίσης, μέριμνα, ώστε χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, ανισότητες και αποκλεισμούς, όλοι ανεξαιρέτως οι εκπαιδευτικοί και μαθητές, να έχουν προμηθευτεί και εξοικειωθεί με τα σχετικά ψηφιακά μέσα.

Ο σκοπός του Υπουργείου είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλη τη χώρα, κατά τις πρωινές ώρες.

Η πιλοτική εφαρμογή της για το νομό Αττικής αναμένεται να ξεκινήσει από την άλλη εβδομάδα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα ξεκινήσει πρώτα από τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και τα Δημοτικά. Καθώς λοιπόν, όπως αναφέραμε, η εφαρμογή της απαιτεί υποδομή, εξοπλισμό, προϋποθέσεις, συνθήκες και οργάνωση, που δεν είχαν από πριν εξασφαλιστεί από το κράτος και δεν είχαν ληφθεί υπόψη των αρμοδίων, αυτή τη στιγμή καθίσταται απλά και μόνο μια πειραματική διαδικασία.

Δυστυχώς το Υπουργείο δεν αντιλαμβάνεται τις πραγματικές συνθήκες και παραμέτρους και άργησε πάρα πολύ για τη εφαρμογή της.

Αδιαφόρησε τόσον καιρό για την οργάνωση της και το θυμήθηκε τώρα πάνω στο pick(;) της πανδημίας.

Το να επιζητάς (εκ)βιαστικά, επιπόλαια και χωρίς προετοιμασία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως σύγχρονης εκπαίδευσης, τη στιγμή που δεν είναι δυνατόν να υπάρξει συνολική ανταπόκριση, είναι μάλλον μια κίνηση πολιτικών εντυπώσεων και όχι ουσιαστικής, υπεύθυνης και σοβαρής εκπαιδευτικής πολιτικής.

Φώτης Χρυσουλάκης (Δρ. Κοινωνιολόγος),
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης

 

Προβλήθηκε 338 φορές

Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ''Άμεση η ανάγκη για στήριξη της κοινωνίας και της παιδείας στην Ηλιούπολη''

Απευθυνόμενοι στους συμπολίτες μας, κοινοποιούμε τις προτάσεις μας προς τη Δημοτική Αρχή η οποία παραμένει απλός παρατηρητής των εξελίξεων χωρίς να παρεμβαίνει με συγκεκριμένες τομές στην κοινωνική πολιτική και την παιδεία.

Η ΜΟΝΑΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ «ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ» ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Πριν λίγες μέρες δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, μέσα στην κρίσιμη περίοδο της αντιμετώπισης της πανδημίας, θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί με «κάποια ανώνυμη καταγγελία εργαζόμενης» και να παρουσιάσει την Διοίκηση του Δήμου «…έτοιμη να βάψει με αίμα τα χέρια της, λόγω ανικανότητας»!!!

Η Δηµοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη Πόλη'' και το ''Δίκτυο Αλληλεγγύης ΗΛΙΟΥ-Πόλις'' οργανώνουν παράδοση τροφίµων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του ∆ήµου Ηλιούπολης.

Μέχρι τη Δευτέρα 6/4/2020 όσοι βγούµε από το σπίτι να ψωνίσουµε για τα νοικοκυριά µας, αγοράζουµε µαζί συσκευασµένα τρόφιμα, όσπρια, παιδικές τροφές, γάλα κονσέρβα κλπ.

Θα πάρει επίσημη θέση η διοίκηση του Δήμου για τη δομή φροντίδας ηλικιωμένων ''Η ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ''

Από τις πρώτες ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού, η παράταξη μας, με δελτίο τύπου στις 13/3/2020, κατέστησε σαφές ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού δεν προσφέρεται για αντιπολίτευση και επιβάλλεται να αντιμετωπιστεί με ενότητα, υπευθυνότητα και προπαντός αποτελεσματικότητα.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Η εξ αποστάσεως, αδιαφορία του Υπουργείου για τα νηπιαγωγεία και τα νήπια...!!!

ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΕΙΜΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ ....... «ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΕ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΝΟ»

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ , Ακούγοντας καθημερινά τα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα μέσα σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο, διαπιστώνω ότι δεν είναι δυνατόν να έχει αποτέλεσμα, καμία από τις προσπάθειες του υπουργείου σας, για την υλοποίηση της τηλε-εκπαίδευσης, αν δεν λυθεί το πρώτο και κύριο εμπόδιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': Σχετικά με τις οδηγίες για τη σύγχρονη εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Καλή δύναμη και κουράγιο σε όλους. Παρά τις δυσκολίες συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη, ώστε να βρεθούμε δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα.