Οι Ηλιουπολίτες και οι Ηλιουπολίτισσες έδωσαν μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης, με την πρωτοφανή συμμετοχή τους στην χθεσινή εθελοντική αιμοδοσία της Κυριακής 22/3/2020.

Έδωσαν αίμα 60 συμπολίτες.

Όσοι προσήλθαν και λόγω περιορισμένου χρόνου δεν έδωσαν αλλά και όσοι άλλοι επιθυμούν, μπορούν να προσέλθουν με ραντεβού στην νέα επαναληπτική εθελοντική αιμοδοσία, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, από 09.30 έως 13.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου, Σοφοκλή Βενιζέλου 112, σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς».

Για την αποφυγή συγκέντρωσης πολιτών και τον περιορισμό της αναμονής, πρέπει να κλείσετε έγκαιρα ραντεβού στα τηλέφωνα 2109970148 και 2109970044, (8:00 έως 15:00).

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με αυξημένα μέτρα προφύλαξης και υγιεινής, με προκαθορισμένα ραντεβού και αυστηρή τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου ασφαλείας.

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνθήκες απαγόρευσης κυκλοφορίας συμβάλλει στην κάλυψη της διαρκώς αυξανόμενης ανάγκης σε αίμα και είναι δυνατόν να εφοδιάσει τους εθελοντές αιμοδότες με σχετικό νομιμοποιητικό έγγραφο κυκλοφορίας.

23/3/2020

Οι Αντιδήμαρχοι

Ιωάννης Πούλος, Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Ιωάννα Σκλαβενίτη, Εθελοντισμού 

Προβλήθηκε 135 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.