Παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη σήμερα: ο ιερέας κάνει λειτουργία με διάφορους πιστούς!
 
Από χθες (Σάββατο) μας είχε καταγγελθεί από περίοικο οτι υπήρχε κάποια έντονη κινητικότητα στο παρεκκλήσι, οπότε  την Κυριακή το πρωί κατά τις 7:30 ανεβήκαμε στην είσοδο του δρόμου προς τον Προφήτη Ηλία. Ο ιερέας μαζί με άλλους δύο ανέβηκαν και άνοιξαν το παρεκκλήσι. Μετά από λίγο άρχισαν να καταφθάνουν πιστοί δύο-δύο. Στεκόμενος έξω από την πόρτα άκουγες καθαρά τις ψαλμωδίες. 
 
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε συχνές καταγγελίες για εργασίες που γίνονταν τη νύχτα, μετά τις 10 ή 11:00, εντός του ναού! Ενώ έχουν σταλεί εντολές παύσης εργασιών από την πολεοδομία και το Δασαρχείο Πεντέλης, έχει σταλεί πρόσκληση κατεδάφισης από το Δασαρχείο, έχει εκδοθεί πρόστιμο για το αυθαίρετο 150.000 ευρώ από την πολεοδομία, ο ιερέας συνεχίζει…
 
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχει αναγνωρίσει οτι το νέο κτίσμα είναι αυθαίρετο και έχει εκδώσει άδεια κατεδάφισης, παρόλα ταύτα ο ιερέας συνεχίζει… Σήμερα Κυριακή, εκτός όλων των άλλων γίνεται και λειτουργία, παρά την απαγόρευση…
 
Φωνάξαμε το 100, διότι οι αυθαιρεσίες και παραβάσεις του συγκεκριμένου ιερέα είναι πολλές και συνεχείς! Από την επέκταση του παρεκκλησίου κατά 25 τ.μ. πριν μερικά χρόνια (χωρίς άδεια βέβαια), το κτίσιμο του νέου αυθαίρετου κτίσματος -ναού γύρω και πάνω από το παρεκκλήσι 135 τ.μ. (χωρίς άδεια βέβαια), τη συνέχιση των εργασιών τις νύχτες μετά τις 10 ή 11…παρά τη ρητή απαγόρευση της πολεοδομίας και του Δασαρχείου και τώρα η λειτουργία με παρουσία κόσμου, παρά την απαγόρευση! Οι νόμοι ισχύουν μόνο για τους άλλους, τους υπόλοιπους…
 
Το 100 ανέβηκε στις 8:50, εξακολουθούσε να περιμένει απ´ έξω από την εκκλησία για μιάμιση ώρα…Ο παπάς με τους πιστούς είχαν κλειστεί μέσα και δεν έβγαιναν, κάποιοι άλλοι περίμεναν απ´ έξω (ανάμεσά τους 5 μελής οικογένεια με τρία παιδιά, ντυμένα με τα καλά τους).
 
Το 100 έφυγε χωρίς καμία προσαγωγή… 
 
Ζητάμε από το ΑΤ Ηλιούπολης και τον Δήμο Ηλιούπολης να σφραγίσουν το παρεκκλήσι και το αυθαίρετο κτίσμα-ναό, μετά τις εντολές παύσης εργασιών, την αποψίλωσή του παρεκκλησίου από  εικόνες και τέμπλο, το χαρακτηρισμό του νέου κτίσματος ως αυθαίρετου και κατεδαφιστέου, την επιβολή προστίμων και μετά τις τελευταίες απαγορευτικές διατάξεις σχετικά με τις επιτρεπόμενες τελετές στις εκκλησίες και την είσοδο στον Υμηττό! Τι άλλο περιμένουν? 

Πηγή  

Προβλήθηκε 503 φορές

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Γιώργου Χατζηδάκη ''Covid και Σχολεία, Κυβερνητικές ανεπάρκειες σε βαθμό επικινδυνότητας''

Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όσοι υποστηρίζαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε τα σχολεία χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό αλλά με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Από αύριο Τετάρτη 23/9/2020 το Δημαρχείο Ηλιούπολης ξεκινάει σταδιακά τη λειτουργία του.

Συνεχίζεται η εξέταση των δημοτικών υπαλλήλων με τον εφικτό ρυθμό εξυπηρέτησής τους από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης που, από το Σάββατο 18/9/2020, λειτουργεί ως Κέντρο Διαλογής Covid-19.