ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ''
 
24-3-2020
Aρ.Πρ:86
 
ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ ΜΑΣ
 
Με «ευχολόγια» …εξ αποστάσεως δε στηρίζονται εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές! Να πάρει τώρα μέτρα το Υπουργείο!
 
Η πρώτη «επίσημη» έναρξη (;) της εξ αποστάσεως διδασκαλίας αποκάλυψε τις τραγικές ελλείψεις στις υποδομές της Δημόσιας Εκπαίδευσης! Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς άδικα προσπαθούν να μπουν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο! Το σύστημα του Υπουργείου δε λειτουργεί, συνεχώς “πέφτει” ή  “σέρνεται” ή δεν ανταποκρίνεται.
 
Φαίνεται ότι το ΥΠΑΙΘ μας εμπαίζει και προφανώς παρά τα κροκοδείλια δάκρυα για τους μαθητές μας σε αυτές τις συνθήκες, καμία πρωτοβουλία από τους αρμόδιους δεν έχει παρθεί για τους μαθητές αλλά και τους εκπαιδευτικούς, που δεν έχουν τα τεχνικά μέσα για την ισότιμη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 
 
Επιπλέον, καμία πρακτική στήριξη δεν υπάρχει σε εκπαιδευτικούς, που κλεισμένοι στα σπίτια τους, έχουν και οι ίδιοι παιδιά σε σχολική ηλικία ή συζύγους που δουλεύουν εξ αποστάσεως. Ή ακόμη κάποια στήριξη για συναδέλφους που δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία ή δεν έχουν τα μέσα για όλα αυτά. 
 
Όσον αφορά, δε, το διαθέσιμο εκπαιδευτικό υλικό επικρατεί χάος! Δεν υπάρχει καμία οργάνωση από το Υπουργείο.
 
Καθένας κάνει ό,τι μπορεί!
 
Το Υπουργείο Παιδείας κωφεύει, δε συζητά, δεν ικανοποιεί τις προτάσεις των εκπαιδευτικών σωματείων για τη στήριξη εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών! Μας αφήνει χωρίς όπλα!
 
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: 
 
1.Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, ώστε να συμμετέχουν ισότιμα στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 
 
2.Δημιουργία κεντρικής ομάδας τεχνικής υποστήριξης στο Υπουργείο Παιδείας.
 
3.Δημιουργία Κεντρικής Ψηφιακής Πλατφόρμας Διδακτικού Υλικού από το Υπουργείο.
 
4.Λειτουργία εκπαιδευτικών καναλιών. Η δημόσια τηλεόραση να προβάλλει καθημερινά ειδικές ενημερωτικές εκπομπές για τη στήριξη των γονιών!
 
5.Να δοθεί ξεκάθαρη οδηγία  από το Υπουργείο, με βάση τα παραπάνω προβλήματα, ότι εναλλακτικά και βοηθητικά μπορούν να αξιοποιηθούν και άλλα μέσα (mail, ιστοσελίδες σχολείων…). 
 
6.Εδώ και τώρα έκτακτη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Παιδεία για εξασφάλιση του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού για όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές!
 
Η κυβέρνηση και το Υπουργείο διαφημίζουν και κοκορεύονται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ στο όνομα της “ατομικής ευθύνης”, φορτώνουν τα προβλήματα στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές. Την ίδια στιγμή που στο όνομα της αντιμετώπισης της κρίσης και της πανδημίας δίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ζεστό χρήμα στις μεγάλες επιχειρήσεις, απαξιώνει προκλητικά το δημόσιο σχολείο, τις υποδομές και τους εκπαιδευτικούς.
 
Για μια ακόμα φορά, το μεγάλο βάρος της υπεράσπισης του μορφωτικού αγαθού, της στήριξης των μαθητών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, το σηκώνουν οι εκπαιδευτικοί, που αυτές τις μέρες καταφέρνουν να επικοινωνήσουν με τα παιδιά με όλα τα μέσα! Χαιρετίζουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια!
 
Δίνουμε τη μάχη με όλα τα μέσα, αξιοποιούμε τα πάντα, και ταυτόχρονα:
 
Απαιτούμε από το Υπουργείο να ικανοποιήσει εδώ και τώρα τις διεκδικήσεις εκπαιδευτικών και γονιών!!
      
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 
 Η   ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
                                    Χήρα Αγαθή                                                                                               
                                Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                  Παρίντα Ηλέκτρα
 

 

Προβλήθηκε 273 φορές

ΑΡΘΡΟ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ του Γιώργου Χατζηδάκη ''Covid και Σχολεία, Κυβερνητικές ανεπάρκειες σε βαθμό επικινδυνότητας''

Λίγες μόνο μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε όσοι υποστηρίζαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας άνοιξε τα σχολεία χωρίς σχέδιο, χωρίς συντονισμό αλλά με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Από αύριο Τετάρτη 23/9/2020 το Δημαρχείο Ηλιούπολης ξεκινάει σταδιακά τη λειτουργία του.

Συνεχίζεται η εξέταση των δημοτικών υπαλλήλων με τον εφικτό ρυθμό εξυπηρέτησής τους από το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης που, από το Σάββατο 18/9/2020, λειτουργεί ως Κέντρο Διαλογής Covid-19.