Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την ΑΑΔΕ αναλαμβάνει τη δωρεάν παραγωγή αντισηπτικών διαλυμάτων για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του συστήματος, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή.
Η παρασκευή των αντισηπτικών διαλυμάτων θα γίνει σε εργοστάσια παραγωγής των εταιρειών-μελών της ΠΕΦ, που διαθέτουν τη σχετική άδεια, χρησιμοποιώντας τις ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, που βρίσκονται υπό τη διαχείριση των Τελωνειακών Αρχών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.
Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα και τον κόσμο, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται κοντά στους ασθενείς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές, στο προσωπικό υποστήριξης, στους φαρμακοποιούς και στην κοινωνία, που αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη -σε παγκόσμιο επίπεδο- κατάσταση.
Ολόκληρη η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συνεισφέρει συλλογικά στη μάχη κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, επιτρέποντας στο σύστημα υγείας να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες περίθαλψης των ασθενών σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, μας ενημερώνει για τα εφημερεύοντα φαρμακεία το Σάββατο 2 Αυγούστου 2025 για την Ηλιούπολη και τους κοντινούς της Δήμους.
Η ομαλή λειτουργία των αποχετευτικών δικτύων είναι ζωτικής σημασίας για την υγιεινή, την άνεση, την υγεία του κοινού και την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, μας ενημερώνει για τα εφημερεύοντα φαρμακεία την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025 για την Ηλιούπολη και τους κοντινούς της Δήμους.
Ένα 18μηνών μωρό από τη Ζάκυνθο, η μικρή Ναταλία Κανά, δίνει τις τελευταίες εβδομάδες έναν σκληρό και άνισο αγώνα για τη ζωή της, έχοντας διαγνωστεί με εμβρυϊκό ραβδομυοσάρκωμα ουροδόχου κύστεως – μία εξαιρετικά σπάνια και επιθετική μορφή της νόσου.
Αν και ακούγεται παράξενο, το να φορέσει κάποιος ένα ζευγάρι κάλτσες πριν πάει για ύπνο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για έναν γρήγορο και ήρεμο ύπνο, σύμφωνα με μελέτες.
Η μικρή Ελληνίδα Κατερίνα Γκρέκου νοσηλεύεται στο Παιδιατρικό Τμήμα του Νοσοκομείου του Βατικανού και δίνει μάχη με τον χρόνο προκειμένου να βρεθεί συμβατό μόσχευμα