Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου:


Ενόψει των έκτακτων καταστάσεων που όλοι και όλες ζούμε αυτές τις μέρες ζητάμε την πραγματοποίηση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου  με τηλεδιάσκεψη,απαιτούμε να ισχύουν τα πρακτικά και να γίνεται δημόσια αναμετάδοση με τα  ηλεκτρονικά μέσα και σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε το "κεκλεισμένων των θυρών" να ερμηνευτεί ως μυστικές συνεδριάσεις.  

 

 

Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ προτείνει για συζήτηση και απόφαση τα εξής: 

Για τις υπηρεσίες του Δήμου:

 • Τήρηση όλων των κανόνων αυξημένης προστασίας λόγω επιδημίας και παροχή όλων των μέσων ατομικής προστασίας στους εργαζόμενους του Δήμου.
 • Άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις μόνιμης και σταθερής εργασίας, στους ΟΤΑ για την άμεση απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Όχι στις εργολαβίες που προσφέρουν πλουσιοπάροχα το δημόσιο χρήμα στους επιτήδειους.    
 • Άμεση πρόσληψη προσωπικού στο «Βοήθεια στο Σπίτι» έτσι ώστε να βοηθηθούν οι ηλικιωμένοι και όσοι βρίσκονται ή θα βρεθούν σε καραντίνα τις επόμενες βδομάδες.
 • Μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών των σχολικών μονάδων και όλων των συμβασιούχων εργαζόμενων στον δήμο μας. Να ανατραπεί η απαγόρευση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού  

 


  Καμία παραχώρηση δημόσιας υπηρεσίας σε ιδιώτες.  

Για τα νοικοκυριά:

 • Προμήθεια και διανομή αντισηπτικού υγρού, μασκών και γαντιών με προτεραιότητα στις οικογένειες που έχουν μέλη που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
 • Άμεση αναστολή πληρωμών για οφειλές προς τον Δήμο / μηδενικά δημοτικά τέλη για ανέργους, απολυμένους και για εργαζόμενους σε υποχρεωτική αργία λόγω επιδημίας/ δραστική μείωση των δημοτικών τελών ΤΩΡΑ, για μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους. Ο φτωχός λαός αυτή την εποχή παλεύει να μην ασθενήσει και με την τρομοκρατία των απολύσεων. 
 • Ελεύθερη πρόσβαση στα ιατρεία, ιδιωτικά δημόσια, όλων χωρίς την απαίτηση ΑΜΚΑ. Κανένας ιός δεν κάνει διάκριση με βάση την ασφάλιση. Απεναντίας, πλήττει τους πιο κοινωνικά ευάλωτους.
 • Καθ όλη τη διάρκεια της επιδημίας και αμέσως μετά να μην βρεθεί κανένας κάτοικος της Ηλιούπολης χωρίς ρεύμα και νερό, χωρίς σπίτι (είτε λόγω πλειστηριασμού, είτε λόγω έξωσης), χωρίς τα ζωτικά αναγκαία λόγω απόλυσης, ανεργίας ή ασθένειας. Οι υπηρεσίες του δήμου να συμβάλλουν με κάθε δόκιμο τρόπο σε αυτούς τους στόχους.

 

Για το Κέντρο Υγείας Ηλιούπολης:

 • Άμεση ενίσχυση της πρωτοβάθμιας υγείας στο Κέντρο Υγείας  με προσλήψεις μονίμων ιατρών όλων των ειδικοτήτων.  
 • Διαρκής επικοινωνία με το προσωπικό του Κ.Υ. και στήριξη του με αναλώσιμα ή ότι άλλο ζητήσουν-προμήθεια κιτ και διενέργεια τεστ.

 


Για τους εργαζόμενους της πόλης μας:

 • Καμία απόλυση μέσα στην επιδημία και αμέσως μετά
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς μισθό, είτε με καθυστερήσεις.
 • Επιχείρηση στα όρια του δήμου μας, που σε αυτές τις κρίσιμες για όλους συνθήκες, θα προχωρήσει σε απολύσεις ή θα αφήνει απλήρωτους εργαζόμενους θα αντιμετωπίζεται ως ανεπιθύμητη.

 


Για τις επιχειρήσεις που διέκοψαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με αντίστοιχες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ):

 • Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.
 • Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

 


Για την «Μαχόμενη Ηλιούπολη»,
Μανιάτης Πέτρος, δημοτικός σύμβουλος

Προβλήθηκε 149 φορές

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ: ''ΝΟΜΙΜΑ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ''

Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Επιστολή 9 Δημάρχων προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ, Για πρώτη φορά στη χώρα μας βιώνουμε αυτήν την πρωτόγνωρη κρίσιμη κατάσταση και καλούμαστε να πειθαρχήσουμε σε μέτρα δύσκολα, αλλά αναγκαία για να νικηθεί αυτή η αόρατη απειλή του κορωνοϊού.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ''Μ.ΠΑΠΑΜΑΥΡΟΣ'': ''ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ''

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ που αντιμετωπίζει την Υγεία ως εμπόρευμα, αποδεικνύεται σήμερα με δραματικό τρόπο ότι είναι επικίνδυνη για το ύψιστο αγαθό της ζωής και της υγείας του λαού.