Η υγειονομική απειλή του κορονοϊού αποτελεί, για τη δημοτική μας παράταξη, θέμα που υπερβαίνει τις οποίες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή.

Ωστόσο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για τα προβλήματα του Δήμου, ούτε να σταματήσουμε να αποφασίζουμε με δημοκρατικό τρόπο για την καθημερινότητα και το μέλλον της πόλης και των δημοτών.

Πρέπει λοιπόν και ως Δήμος να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες.

Η τελευταία οικονομική επιτροπή έγινε «δια περιφοράς» χωρίς τη δυνατότητα τοποθετήσεων και ερωτοαπαντήσεων.

Σήμερα η διαπαραταξιακή επιτροπή πολιτικής προστασίας έγινε δια ζώσης και κεκλεισμένων των θυρών χωρίς να συμμετέχουν οι εκπρόσωποι όλων των παρατάξεων.

Μπήκαμε στο κόπο και στήσαμε μια τηλεδιάσκεψη με την πλατφόρμα που προτείνει η ΚΕΔΕ στο Webex.

Όλοι οι συμμετέχοντες λάβανε την αντίστοιχη πρόσκληση στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο για την τηλεδιάσκεψη.

Δυστυχώς στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου δεν υπήρχε η δυνατότητα να συνδεθεί ένας υπολογιστής ή ένα τηλέφωνο για να γίνει η τηλεδιάσκεψη.

Ο αντιδήμαρχος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης κος Βιδάλης συνδέθηκε στην τηλεδιάσκεψη αλλά δεν βρισκόταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου παρόλο αυτά δεσμεύτηκε ότι η επομένη οικονομική επιτροπή θα γίνει με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

Ζητάμε να αποφεύγονται η δια ζώσης συνεδριάσεις και τα δια περιφοράς συμβούλια.

Να υιοθετηθεί η χρήση νέων τεχνολογιών και η πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης που προτείνει η ΚΕΔΕ, τόσο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και σε όλα τα θεσμικά όργανα του δήμου και ΝΠΔΔ που αυτή την περίοδο χρειάζεται να πάρουν αποφάσεις.

Γαβριήλ Αραμπατζής
Επικεφαλής Παράταξης
"Η Πόλη που θέλω"

Προβλήθηκε 194 φορές

Δημοτική Κίνηση ''ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη πόλη'' : ''Ερωτήματα για τις απευθείας αναθέσεις της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης''

Διαβάζοντας τις τελευταίες αναρτήσεις στη Διαύγεια των απευθείας αναθέσεων της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μας γεννιούνται εύλογα ερωτήματα:

Ευχαριστήρια επιστολή της Πνευματικής και Πολιτιστικής Εστίας Ηλιούπολης προς τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας.

Για όλους βρίσκει λύσεις ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού μας. Ευχαριστήριο της Εστίας για την φιλοξενία των γραφείων τους στο κτήριο του ναού.

HELLINIKA HOAXES: ''Οι φωτογραφίες αυτές ΔΕΝ δείχνουν τον καθηγητή στην Ηλιούπολη που συνελήφθη για σχέσεις με ανήλικη''

Ισχυρισμός:Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν τον συλληφθέντα τον Ιούλιο του 2020 44χρονο καθηγητή γυμνασίου στην Ηλιούπολη με την ανήλικη μαθήτριά του...