Οι εθελοντές φροντιστές των αδέσποτων της Ηλιούπολης, άρχισαν ήδη από χθες να εφοδιάζονται από τον Δήμο Ηλιούπολης με το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης, για να ασκήσουν ελεύθερα την εθελοντική τους δράση.

Η βεβαίωση μετακίνησης για τη σίτιση αδέσποτων ζώων εντός ορίων του Δήμου μας, εκδίδεται από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου εθελοντή με προσδιορισμό της θέσης, που βρίσκονται τα αδέσποτα και τις ακριβείς ημέρες και ώρες (3 ώρες το μέγιστο) της σίτισής τους.

Η παραλαβή των βεβαιώσεων γίνεται από το γραφείο 011, στο ισόγειο του Δημαρχείου και πληροφορίες δίνονται εργάσιμες ημέρες, 08:00-15:00, στα τηλέφωνα 2109970115 & 2109970011 και στα email: [email protected] και [email protected].

Ο Δήμος Ηλιούπολης σε συνεργασία με την ΖΕΗ και άλλους εθελοντές έχει κάνει τον σχεδιασμό της φροντίδας των αδέσποτων και την καταρχήν καταγραφή των αποικιών γατών, αφού χάρη στην εθελοντική τους δράση, δεν υπάρχουν σκύλοι στην πόλη. Μετά την ματαίωση (για τεχνικούς λόγους) του σχετικού διαγωνισμού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ, προχωράει άμεσα στην υλοποίηση εναλλακτικών προγραμμάτων στειρώσεων και σίτισης.

Ορθή γενικά η διαπίστωση του κ. Υφυπουργού Εσωτερικών, για την ανάγκη μέριμνας για τα ζώα συντροφιάς, που ο Δήμος μας ήδη υποστηρίζει σταθερά, αλλά θα έπρεπε να συνοδεύεται και από κυβερνητικά μέτρα απλοποίησης της γραφειοκρατίας, επιτάχυνσης των διαδικασιών και φυσικά από την οικονομική υποστήριξη του εγχειρήματος.

Τέλος πρέπει να διασφαλιστεί με κρατική μέριμνα η νόμιμη διαδημοτική μετακίνηση των εθελοντών και η δυνατότητα έκτακτης επέμβασής τους, για περισυλλογή τραυματισμένων ζώων, ώστε στον Δήμο μας να μην εμποδίζεται στην πράξη η υλοποίηση της ισχύουσας προγραμματικής σύμβασης με την ΖΕΗ.

Ο Δήμος μας έχει πλήρη αίσθηση της κοινωνικής ευθύνης απέναντι στα ανυπεράσπιστα πλάσματα και εργάζεται μεθοδικά για την οριστική επίλυση του ζητήματος της κτηνιατρικής φροντίδας, της σίτισης, αλλά και της φιλοξενίας τους.

Την στιγμή αυτή προσκαλούμε όλους τους ευαίσθητους συμπολίτες μας, να βοηθήσουν στην πράξη στην πλήρη χαρτογράφηση της κατάστασης στην πόλη, σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Αποστόλη Στασινόπουλο, τον άμισθο σύμβουλο φροντίδας αδέσποτων κ. Χάρη Χατζηγρηγορίου και την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης.

27/3/2020
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης 

Προβλήθηκε 777 φορές