Κακοποιοί εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι οι πολίτες μένουν σπίτι λόγω κορωνοϊού κλέβουν οχήματα χωρίς να φοβούνται ότι θα γίνουν αντιληπτοί.

«Χρυσές δουλειές» κάνουν οι κλέφτες αυτοκινήτων την περίοδο της καραντίνας. Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι οι πολίτες «μένουν σπίτι» και κλέβουν οχήματα, χωρίς να φοβούνται ότι θα γίνουν αντιληπτοί, αφού στους περισσότερους δρόμους δεν κυκλοφορεί άνθρωπος ακόμη και τις πρωϊνές ώρες. Θύμα των κλεφτών έπεσε τις προηγούμενες ημέρες η δημοσιογράφος Μαρία Κοκολάκη.ili2kok1
Άγνωστοι διέρρηξαν το αυτοκίνητό της μάρκας smart, μέρα μεσημέρι, κάτω από το σπίτι της στην Κηφισιά. Μάλιστα οι κακοποιοί έκλεψαν και το αυτοκίνητο μιας γειτόνισσάς της. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τα δύο κλεμμένα αυτοκίνητα να απομακρύνονται από την περιοχή, με τους κλέφτες να κάθονται στη θέση του οδηγού.kok2
Ένα ζευγάρι βρίσκεται πίσω από την κλοπή ενός ακόμη αυτοκινήτου, στην Ηλιούπολη. Η κάμερα ασφαλείας κατέγραψε ένα άνδρα και μία γυναίκα να κατευθύνονται προς το αυτοκίνητο που είχαν βάλει στο μάτι. Το διέρρηξαν, έβαλαν μπροστά και εξαφανίστηκαν. Η ιδιοκτήτριά του αντελήφθη την κλοπή το επόμενο πρωί.
Ηλιούπολη, Αργυρούπολη, Πετρούπολη, Μαρούσι, Μελίσσια, Περιστέρι αλλά και Γλυφάδα είναι μερικές από τις περιοχές που το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί κλοπές αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία από την Αστυνομία, το 2019  υπήρξαν 21.769 κλοπές οχημάτων όλων των ειδών σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων οι 13.637 στην Αττική.
 

Συνολικά, έκαναν φτερά 10.642 αυτοκίνητα και 7124 μοτοσικλέτες – οι υπόλοιπες περίπου 3.600 κλοπές ανά την επικράτεια, αφορούσαν μοτοποδήλατα, φορτηγά και λεωφορεία.

Όσον αφορά τον χρόνο σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότερες κλοπές πραγματοποιούνται τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά πλέον με το δεδομένο ότι ο κόσμος μένει στο σπίτι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού δεν είναι λίγοι οι κακοποιοί οι οποίοι δρουν ακόμη και τις μεσημεριανές ή απογευματινές ώρες, αφού δεν φοβούνται μήπως γίνουν αντιληπτοί. 

Προβλήθηκε 1799 φορές
Ευρωεκλογές - Πλεύση Ελευθερίας: οι 33 υποψήφιοι.

Η Πλεύση Ελευθερίας ανακοίνωσε τους 33 υποψήφιους για τις ευρεωκλογές και ανάμεσά στους είναι ο τραγουδιστής Μπάμπης Στόκας, ο ηθοποιός Κωστής Σαββιδάκης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Κωπηλασίας Αννέτα Κυρίδου, ο ερευνητής Παναγιώτης Νόιφελτ και η δημοσιογράφος Βασιλική Πολύζου.