Την ανταπόκριση-συμμετοχή των δημάρχων της χώρας στον ειδικό λογαριασμό κατά του κορωνοϊού, προς υποστήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, συζήτησε, μεταξύ άλλων, κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του το δ.σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Σύμφωνα με την Ένωση, η εν εξελίξει πανδημία ανέδειξε τη σημασία και την αξία του Ε.Σ.Υ., αλλά και τη μεγάλη ανάγκη να υποστηριχθεί, ώστε να είναι αποτελεσματικό. Αναγνωρίζεται σήμερα ο αγώνας του ιατρικού, παραϊατρικού και υγειονομικού προσωπικού στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ταυτόχρονα αναδεικνύεται, όπως και στο παρελθόν, ο επίσης σημαντικός ρόλος των δήμων και η αποτελεσματική τους λειτουργία στην παρούσα κρίση (υπηρεσίες καθαριότητας, κοινωνικοπρονοιακές και δομές υγείας, ΚΕΠ, κλπ).

Με αυτό το σκεπτικό, το δ.σ. της ΚΕΔΕ απευθύνει έκκληση προς τους δημάρχους της χώρας, «ενεργώντας με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που τους διακρίνει, να επιλέξουν ως ελεύθερες προσωπικότητες, εάν δύνανται οικονομικά λόγω των ήδη μειωμένων αποδοχών τους, τον τρόπο συμμετοχής τους στον αγώνα κατά του κορωνοϊού», καταβάλλοντας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό κατά την κρίση τους, είτε στον ειδικό λογαριασμό καταπολέμησης του Covid-19, είτε για την υποστήριξη της λειτουργίας νοσοκομείου, κέντρου υγείας, αγροτικού ιατρείου, ΕΚΑΒ, κοινωνικού παντοπωλείου κλπ της περιοχής τους.

«Συμμετέχουμε στον αγώνα. Είμαστε παρόντες στις θέσεις μας κοντά στους πολίτες. Ακολουθούμε τους κανόνες και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Θα νικήσουμε!» τονίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. 

Προβλήθηκε 829 φορές