Η Ελλάς πράγματι ευτυχεί να διαθέτει πρωθυπουργό!
Γίγαντα σκέψης και πράξης!
Δείτε πως κατατροπώνει τον " αόρατο εχθρό".

Από το ψήλωμα, σχεδιάζει, παροτρύνει,εμψυχώνει, παρατηρεί..
Διαφανής, όπως όλοι οι μεγάλοι άνδρες, κάθε μέρα, την ίδια ώρα, ενημερώνει "τους ελεύθερους πολιορκημένους" (τι φράση!), για την πορεία των μαχών.

Όχι ο ίδιος, δεν είναι δα και δουλειά του. Όπως κατά τον Πόλεμο του Κόλπου , οι Αμερικανοί συμπέθεροι, είχαν δυο καραβανάδες για την ενημέρωση του Τύπου κάθε μέρα την ίδια ώρα, τοιουτοτρόπως και ο δικός σερασκέρης, έχει δύο δικούς του να εμφανίζονται ως μπροστινοί. Ο ένας, ιατρός, ηδύφθογγος (γλυκολόγος) και μελιχρός (σουρουπώδης), σαν ταγματάρχης Οικονομικού εν αποστρατεία, κι ο έτερος, άγριος, βαλτώδης και κατά το πρόσωπο φουσκωτός, σαν κατά φαντασίαν επιλοχίας των καταδρομέων!

Σε κάποια ανάπαυλα, λοιπόν της μάχης, ο αρχιστράτηγος, περί την 2α / Απριλίου του έτους 2020, αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθυνθεί ο ίδιος πλέον προς τους Εγκλείστους (τους Έλληνες), λέγοντας δημοσίως (το κακό μερικών είναι ότι λένε αυτά που σκέφτονται) τα εξής, προς τόνωση του ηθικού:

" Μένουμε σπίτι σαν ελεύθεροι πολιορκημένοι που επιλέγουν να είναι πολιορκημένοι γιατί είναι ελεύθεροι".

Τι θαύμα παλμού ποιητικού!
Τι βάρος νοημάτων!
Τι χάρμα μέτρου εσωτερικού!
Τι τόξο λεκτικών χρωμάτων!

Μην τολμήσει ο κακεντρεχής να πει πως τα λεχθέντα είναι αδιανόητα.

Μη διανοηθεί ο μοχθηρός να τα πει απρεπή.

Μην φανταστεί ο κακόβουλος να κατηγορήσει ένα πρωθυπουργό ως απαίδευτο.

Μη σκεφτεί ο ανόητος ότι ένας σπουδαγμένος (εν Εσπερία μάλιστα) πρωθυπουργός, γόνος πρωθυπουργού, στερείται του δικαιώματος να παραφράσει ακόμα και τον Διονύσιο Σολωμό.

Στο κάτω κάτω κι ο Σολωμός σχεδιάσματα έγραφε.Θα μπορούσε λοιπόν να το είχε γράψει και ο ίδιος,αν το έφερνε η στιγμή και πλάκωνε τότε , όχι ο Ιμπραήμ με τον Κιουταχή, αλλά ο...Κορωνοϊός..

Λέγεται βεβαίως ότι αμετροέπεια είναι η έλλειψη μέτρου στα λόγια, κοντολογίς η με τα οπίσθια και όχι με το μυαλό ομιλία κι ακόμα πως η αμετροέπεια είναι το ισοδύναμο της απρέπειας και της ακοσμίας.Τέλος υποστηρίζεται από κάποιους ότι η αμετροέπεια είναι συνέπεια της πνευματικής απελπισίας του ατόμου,της απώλειας, δηλαδή κάθε ελπίδας πως θα λειτουργήσει το μυαλό του.

Ο γράφων τις αράδες αυτές διαφωνεί ριζικά. Η αμετροέπεια δεν είναι συνώνυμη, κατ ανάγκην, με την αμορφωσιά και τη πνευματική αγένεια. Συγχωρείται μάλιστα μέσα στην ένταση του μεγάλου πολέμου κατά του "αόρατου εχθρού".

Τέλος με την άποψη του γράφοντος θα συμφωνούσε και η πλειονότητα των " ελεύθερων πολιορκημένων" πνευματικών ανθρώπων της πατρίδας μας, οι οποίοι θα αναγνώριζαν στην ποιητική παράφραση του πρωθυπουργού μας, έναν λόγο μεστό και καϊμακλή, που θα τον ζήλευε, μάλιστα, και ο ίδιος ο Εθνικός μας Ποιητής.

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος-Συγγραφέας
 

Προβλήθηκε 578 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...