Έφτασε ενενήντα έξι (96) ετών! Και αριθμητικώς και ολογράφως!

Ο λόγος για τον αειθαλή Χένρι Κίσσινγκερ, τον άνθρωπο που βαρύνεται με τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Αυτά μάλιστα που τον διαφοροποιούν από τους αιμοσταγείς συναδέλφους του, είναι ότι βαρύνεται με το βραβείο Νόμπελ και ότι συνεχίζει να σέρνεται σαν την κάμπια και στον επόμενο αιώνα!

Σε άρθρο του, λοιπόν, στην εφημερίδα "Wall Street Journal" την 6/4/2020 με τίτλο "The coronavirus pandemic will forever alter the world order", (Η πανδημία του κορωνοϊού, θα αλλάξει για πάντα την τάξη του κόσμου), έγραψε: "Ο κόσμος δεν θα είναι ίδιος μετά τον κορωνοϊό"

Τι εννούσε ο Βρικόλακας;

Δεν εννοούσε ότι ο κόσμος θα αλλάξει προς όφελος των λαών, όπως εικάζουν κάποιοι αφελείς.

Ούτε πως θα ξεπέσει ο καπιταλισμός, όπως διατείνονται κάποιοι αστέρες της λογικής της αμπέλου.

Μήτε πως θα καταργηθούν οι δομές του συστήματος εκμετάλλευσης, όπως αρθρογραφούν κάποιοι που αδυνατούν να αντιληφθούν ακόμη την ολική έκλειψη ηλίου..

Δεν εννοούσε πως ο "δικός του" κορωνοϊός θα καταστρέψει την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, την Τριμερή Επιτροπή, ή την Παγκόσμια Τράπεζα, και πως οι κ.κ Ρότσιλντ, Ροκφέλερ, Μόργκαν Βάμπουργκ κλπ, θα χάσουν τις περιουσίες τους.

Αυτό που μάλλον εννοούσε ο επίμονος εσ(κ)χατόγερος, είναι πως θα αλλάξει ο κόσμος ημών των "θνητών", των λαών, που για να ευδοκιμούν "ησύχως" αυτοί, θα πρέπει να χάσουμε τα πάντα, ακόμα και την ύπαρξή μας και να γίνουμε ανδράποδα (δούλοι) χειρότεροι της εποχή των Φαραώ, (οι οποίοι, άφηναν τους εργάτες των πυραμίδων να κάνουν την μεσημεριανή σιέστα!)

Όχι ο δικός τους κόσμος, πιστεύουν πως δεν θα αλλάξει, και πως θα συνεχίσουν στον αιώνα να ρουφούν το αίμα των χωρών και των ηπείρων.

Κι όμως ο πολύπειρος αυτός Νοσφεράτου (απέθαντος), κάτι φαίνεται να φοβάται. Ακούστε τι λέει, μεταξύ άλλων:

"ΟΙ ΗΠΑ (ο νταής) πρέπει...να διαφυλάξουν τις αρχές της παγκόσμιας τάξης... Να μην αναβιώσει "η Πόλις" με τα προστατευτικά τείχη.."

Φοβάται, την "Αταξία", την άρνηση των ανθρώπων να ζήσουν σε μια "Τάξη" που είναι τόσο σιωπηλή όσο ο θάνατος.

Φοβάται τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων, που είναι δύσκολο να ελεγχθούν,όταν πάψουν να φοβούνται τον φόβο τους.

Φοβάται την "Πόλη" με την ποικιλία των φωνών, των χωρών, των παραδόσεων, που είναι αδύνατον να ελεγχθούν ακόμη και αν φορτώσουν τσιπάκια στα χέρια των ανθρώπων,

Φοβάται γιατί ξέρει, έμπειρος αυτός, πως λίγο θέλει να ξαναγίνει πολίτης ακόμα κι ο τελευταίος δούλος.

Φοβάται γιατί τριγύρω του υπάρχουν άνθρωποι..

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος-Συγγραφέας  

Προβλήθηκε 788 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...