ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ - ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΕΩΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ
Τηλ.- FAX 210.9750736 Email: [email protected]

Ηλιούπολη 6-4-2020                           Αρ. πρωτ.: 29/ 2020

Αγαπητοί αιμοδότες,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία που επρόκειτο να τελεσθεί στο Ναό μας την Κυριακή των Βαΐων 12 Απριλίου.

Κατόπιν επικοινωνίας με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και με τους υπεύθυνους του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, αποφασίστηκε από κοινού η αναβολή της αιμοδοσίας σε μεταγενέστερο χρόνο λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού.

Το μέτρο αυτό λαμβάνεται προς αποφυγή του συγχρωτισμού σύμφωνα και με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ωστόσο οι ανάγκες αίματος συνεχώς αυξάνουν και καθώς όλοι γνωρίζουμε το πόσο απαραίτητη είναι η εθελοντική αιμοδοσία, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας αλλά και ολόκληρη η ανθρωπότητα, προτάθηκε από κοινού με τους υπεύθυνους του Κέντρου Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, η εθελοντική αιμοδοσία να πραγματοποιηθεί στο χώρο του Νοσοκομείου όπου είναι πολύ ασφαλέστερο υπό τις παρούσες συνθήκες.

Το Κέντρο Αιμοδοσίας στεγάζεται σε αυτόνομο κτήριο εντός του Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς όπου απολυμαίνεται καθημερινώς και τηρούνται αυστηρά όλοι οι κανόνες για την προστασία τόσο του υγειονομικού προσωπικού όσο και των αιμοδοτών.

Όσοι λοιπόν από τους εθελοντές αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σε αυτή την δύσκολη στιγμή, ας προσέλθουν στο Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς ώστε με τη βοήθειά τους να μην λείψει ούτε μία μονάδα αίματος.

Ας δώσουμε χαρά και ελπίδα στους πάσχοντες συνανθρώπους μας πραγματοποιώντας μία πράξη θυσιαστικής αγάπης.

Οι αιμοληψίες πραγματοποιούνται Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08:30 έως τις 18:00, Σάββατο και Κυριακή 08:30 έως 14:00 στο κτήριο 8 όπου στεγάζεται αποκλειστικά το Κέντρο Αιμοδοσίας.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Νοσοκομείου. (εδώ)

Απαραίτητα έγγραφα για την συμμετοχή σας στην αιμοδοσία είναι:

  • Έγγραφο ταυτοπροσωπίας (Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Δίπλωμα Οδήγησης),
  • Ο Α.Μ.Κ.Α. (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης)

Το έγγραφο κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης πολιτών όπου θα πρέπει να συμπληρωθεί το πεδίο Β1 «Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία» Σχετικές οδηγίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: https://forma.gov.gr/

Να αναφέρετε στο έντυπο του Νοσοκομείου, όπου θα συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, τον Αριθμό Μητρώου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως: 11793

Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στον υπεύθυνο ιερέα της εθελοντικής δράσης της αιμοδοσίας π. Λάμπρο στο τηλέφωνο 6977 922135 είτε στον γραμματέα της επιτροπής αιμοδοσίας κ. Δημήτριο Ξεσφύγγη στο τηλέφωνο 6972 313256.

Βαδίζοντας προς τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, ας εορτάσουμε φέτος την Ανάσταση του Κυρίου και Θεού μας παραμένοντας στις οικείες μας και μετατρέποντας αυτές σε ευκτήριους οίκους, όπου όλοι μαζί θα αναφωνήσουμε

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ - ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ»

Για την Επιτροπή Αιμοδοσίας
Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης 

Προβλήθηκε 605 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας