Λάβαμε πολλά αιτήματα συμπολιτών μας που μας ζητούν να βοηθήσει ο Δήμος ώστε να μεταφερθεί το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης στα σπίτια της Γλυφάδας.

Συμμεριζόμαστε απολύτως την ανάγκη και την αγωνία αυτή.

Το θέμα μας απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες, συμβουλευτήκαμε μάλιστα ειδικούς για τους περιορισμούς και τα θέματα της δημόσιας υγείας, έχουμε συνομιλήσει αρκετές φορές και με την Εκκλησία μας.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια τέτοια δράση έστω και για περιορισμένο αριθμό σπιτιών χωρίς να παραβιαστούν οι κανόνες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και χωρίς να διακινδυνεύσει - έστω και στο ελάχιστο - η δημόσια υγεία.

Αναλογιστείτε ότι για να καλυφθεί η ανάγκη να φτάσει το Άγιο Φως σε κάποιες χιλιάδες σπίτια, απαιτείται το βράδυ της Ανάστασης πάρα πολλοί άνθρωποι του Δήμου μας με δεκάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν για πολλές ώρες στην πόλη μας.

Και όλοι αυτοί θα έρθουν σε επαφή ο καθένας με εκατοντάδες συμπολίτες μας όταν θα παραδίδουν το Φως, γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί - για λόγους ασφάλειας - ένα αναμμένο φαναράκι να παραμείνει έξω απο ένα σπίτι χωρίς να το παραλάβει κάποιος.

Αποφασίσαμε συνεπώς να μην το πράξουμε, για το κοινό καλό, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους από εμάς που το Άγιο Φως δεν θα μπει φέτος στα σπίτια μας.

Θα είναι όμως στις ψυχές μας, θα είναι κοντά μας, θα πάρουμε ελπίδα και δύναμη και θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί.

πηγή 

Προβλήθηκε 687 φορές

Γλυφάδα: Είχε κακοποιήσει την 21χρονη και στο παρελθόν και είχε εμπλακεί σε τροχαίο με εγκατάλειψη μόλις την προηγούμενη ημέρα ο 29χρονος αυτόχειρας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 29χρονος από τη Γλυφάδα, που έδωσε τέλος στη ζωή του, αφότου αστυνομικοί τον έπιασαν επ’ αυτοφώρω σε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, ήταν σεσημασμένος για υποθέσεις κλοπών, ναρκωτικών αλλά και εμπλοκής σε τροχαίο με εγκατάλειψη.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αλληλέγγυα σε κάθε ανάγκη. Συνεργασία Δήμου Σπετσών και ΣΠΑΥ για την Υδροδότηση του νησιού

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα του Δήμου Σπετσών προκειμένου να βοηθηθεί η υδροδότηση του νησιού.