Λάβαμε πολλά αιτήματα συμπολιτών μας που μας ζητούν να βοηθήσει ο Δήμος ώστε να μεταφερθεί το Άγιο Φως το βράδυ της Ανάστασης στα σπίτια της Γλυφάδας.

Συμμεριζόμαστε απολύτως την ανάγκη και την αγωνία αυτή.

Το θέμα μας απασχόλησε έντονα τις τελευταίες ημέρες, συμβουλευτήκαμε μάλιστα ειδικούς για τους περιορισμούς και τα θέματα της δημόσιας υγείας, έχουμε συνομιλήσει αρκετές φορές και με την Εκκλησία μας.

Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει μια τέτοια δράση έστω και για περιορισμένο αριθμό σπιτιών χωρίς να παραβιαστούν οι κανόνες για τον περιορισμό των μετακινήσεων και χωρίς να διακινδυνεύσει - έστω και στο ελάχιστο - η δημόσια υγεία.

Αναλογιστείτε ότι για να καλυφθεί η ανάγκη να φτάσει το Άγιο Φως σε κάποιες χιλιάδες σπίτια, απαιτείται το βράδυ της Ανάστασης πάρα πολλοί άνθρωποι του Δήμου μας με δεκάδες αυτοκίνητα να κυκλοφορούν για πολλές ώρες στην πόλη μας.

Και όλοι αυτοί θα έρθουν σε επαφή ο καθένας με εκατοντάδες συμπολίτες μας όταν θα παραδίδουν το Φως, γιατί είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί - για λόγους ασφάλειας - ένα αναμμένο φαναράκι να παραμείνει έξω απο ένα σπίτι χωρίς να το παραλάβει κάποιος.

Αποφασίσαμε συνεπώς να μην το πράξουμε, για το κοινό καλό, για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Είναι η πρώτη φορά για τους περισσότερους από εμάς που το Άγιο Φως δεν θα μπει φέτος στα σπίτια μας.

Θα είναι όμως στις ψυχές μας, θα είναι κοντά μας, θα πάρουμε ελπίδα και δύναμη και θα βγούμε από αυτή την κρίση πιο δυνατοί.

πηγή 

Προβλήθηκε 186 φορές

Φωτιά στη Βάρη: Εκκενώνονται τα χωριά SOS

Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης στον ΘΕΜΑ 104,6: Στο γηροκομείο βρίσκονται 120 άνθρωποι - Διευθυντής παιδικών χωριών SOS στον ΘΕΜΑ 104,6: Περίπου 100 τα άτομα που απομακρύνθηκαν - Για την κατάσβεση επιχειρούν 25 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο