Χθες, Τρίτη 7/4/20, πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα Δημοτικό Συμβούλιο στην Ηλιούπολη. Είναι γεγονός ότι οι πολύ κρίσιμες συνθήκες που βιώνουμε, δημιουργούν την ανάγκη λήψεως άμεσων αποφάσεων για τους συμπολίτες που πλήττονται.

Η θέση της παράταξης «Πρώτα η Ηλιούπολη» ήταν σαφής, αλλά απαιτείται η συνδρομή όλων των παρατάξεων για την εύρεση λύσεων και τη διατήρηση του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας.

Για τα κρίσιμα ζητήματα της πόλης, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο στην εισήγησή μου, πρότεινα τα ακόλουθα:

1. Τάχιστη ενταλματοποίηση των τιμολογίων που αφορούν προμήθειες και υπηρεσίες από τη Διεύθυνση Οικονομικών.

Ο Δήμος θα πρέπει να ξεπεράσει τα γραφειοκρατικά ζητήματα, διότι είναι αναγκαίο να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Πρέπει οι προμηθευτές να λάβουν άμεσα τα οφειλόμενα σε αυτούς χρήματα, που στην ουσία θα χρησιμοποιηθούν για την επιβίωση τους, την πληρωμή των υπαλλήλων τους και την τόνωση της αγοράς. Το ίδιο ισχύει και για τις σχολικές επιτροπές, που έχουν απασχολήσει σε εργασίες πολλούς ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες, τεχνίτες κλπ και πρέπει να επισπευθεί η πληρωμή τους.

2. Ενημέρωση των πολιτών για τη λειτουργία της ιστοσελίδας www.ermis.gov.gr , στην οποία μπορούν να προμηθευτούν τα περισσότερα δημόσια έγγραφα χωρίς να επισκεφθούν κάποιο ΚΕΠ. Με ένα απλό κλικ. Άρα, είναι σίγουρο ότι τα ΚΕΠ πια, θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ακόμη λιγότερο, σε ώρες και ημέρες, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και η έκθεση των συμπολιτών και των υπαλλήλων μας σε κίνδυνο.

3. Αναμετάδοση τηλεδιασκέψεων Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ζητήματα που συζητώνται στο δημοτικό συμβούλιο αφορούν τους συμπολίτες μας, τις επιχειρήσεις, τους φορείς και τα τοπικά ΜΜΕ. Επομένως είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταδίδεται σε live streaming το συμβούλιο, ειδικότερα μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Το πρόγραμμα τηλεδιάσκεψης που χρησιμοποιούμε δίνει τη δυνατότητα απευθείας μετάδοσης ακόμα και στο facebook.

4. Πρόσκληση στο Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη αρμόδιων φορέων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης και τα Επιμελητήρια είναι οι κεντρικοί πυλώνες για να μεταφερθούν οι απόψεις των πληττομένων κλάδων.
Εάν και δεν είμαι πεσιμιστής, εκτιμώ ότι οι τοπικές κοινωνίες θα συμπιεστούν και θα δοκιμαστούν το επόμενο διάστημα και πρέπει οι εξελίξεις να μας βρουν έτοιμους.

Με την ευχή, να ξεπεράσουμε την υγειονομική κρίση και να μην οδηγηθούμε σε μια νέα οικονομική κρίση, να έχουμε υγεία και να προστατεύουμε, ατομικά και συλλογικά, τους πληττόμενους συνανθρώπους μας.

#menoumespiti
 

Προβλήθηκε 693 φορές