ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΗΞΗΣ AMBER ALERT

Αθήνα, 13 Απριλίου 2020

 ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ-ΑΛΕΞΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗΣ, 4 ΕΤΩΝ

 

Σήμερα, στις 13/4/2020, βρέθηκε ο Αχιλλέας-Αλέξης Γιαννακούλης, 4 ετών, σε πόλη της Πελοποννήσου και είναι καλά στην υγεία του.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε προχωρήσει στην ενεργοποίηση του Amber Alert στις 10/04/2020, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς η μητέρα του μητέρα στις 4/4/2020 είχε προβεί σε αυτοδικία, αρνούμενη να επιστρέψει τον ανήλικο στον πατέρα του.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες, οι πληροφορίες των οποίων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εύρεση του Αχιλλέα-Αλέξη.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες που προήλθαν από οδηγό ταξί είχαν καταλυτικό ρόλο στον εντοπισμό του ανήλικου Αχιλλέα-Αλέξη.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στον Αχιλλέα-Αλέξη Γιαννακούλη και την οικογένειά του για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Παρακαλείσθε για την άμεση αφαίρεση της φωτογραφίας από όπου υπάρχει η ανακοίνωση της εξαφάνισης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

Μάθετε περισσότερα για το Amber Alert Hellas http://www.hamogelo.gr/gr/el/eksafanismena-paidia:ambert-alert-hellas/

Περισσότερες πληροφορίες:
Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης
«Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τις Εξαφανίσεις 116000»

e mail: [email protected]

 πηγή

Προβλήθηκε 669 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.