Η μαγεία των γκράφιτι στην εποχή του κορωνοϊού

Εκτός των καλλιτεχνών που μένουν σπίτι και δημιουργούν σύμβολα και δυνατές εικόνες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που γεμίζουν με χρώματα και «ιστορίες» τους τοίχους της πόλης.
Ο Noless.one είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους δημιουργούς γκράφιτι της γενιάς του και τα εντυπωσιακά έργα του «στολίζουν» δεκάδες τοίχους σε γειτονιές και μαγαζιά της Αθήνας.
 
Το εντυπωσιακό γκράφιτι του Noless.one στολίζει κάποια γειτονιά της Ηλιούπολης.
Πιο επίκαιρος από ποτέ, με ένα έργο τέχνης που πήρε σάρκα και οστά σε έναν τοίχο κάπου στην Ηλιούπολη, «παίζει» με τις λέξεις και τα σύμβολα και δημιουργεί ένα εντυπωσιακό γκράφιτι με θέμα τον κορωνοϊό και... γνωστή μπύρα!
Ο Noless.one, όμως, δε σταματά εκεί. Η έμπνευση και η αγάπη του για τη ζωγραφική και τα χρώματα διοχετεύεται σε κάθε επιφάνεια που μπορεί να φιλοξενήσει τις ιδέες του.
Ένα ακόμη έργο του εμπνευσμένο και αυτό από τον κορωνοϊό, πιο «σκοτεινό» και «απόκοσμο», αγγίζει τα μύχια της ψυχής κάθε αναγνώστη που το αντικρύζει, προκαλώντας δέος και προβληματισμό.
Το εντυπωσιακό έργο του Noless.one «κοιτάζει» κατευθείαν στη ψυχή μας.
Η πανδημία είναι εδώ και παραμένει άγνωστο για πόσο ακόμα θα «καθορίζει» τις ζωές και τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Αυτό που μπορούμε, όμως, να κάνουμε και η καραντίνα είναι η καλύτερη αφορμή, είναι να «αποσυμβολίσουμε» κάθε προσλαμβάνον μήνυμα και να παλέψουμε ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να γίνουμε η «τέχνη» που έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Δείτε έργα του και ακολουθήστε τον (εδώ)

Πηγή  

Προβλήθηκε 1316 φορές

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.