Εδώ και δέκα χρόνια, βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου επίθεση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα.
 
Κράτος, κεφάλαιο, κυβερνήσεις και εργοδότες με πρόσχημα την οικονομική κρίση, μας ζήτησαν να αποδεχτούμε αδιαμαρτύρητα την φτώχεια, την ανεργία, την ελαστική απασχόληση, τους πετσοκομμένους μισθούς, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας.


εν τέλει, η κρίση του κορωνοϊού αξιοποιείται μεθοδικά από τους εργοδότες, για να δοθεί η χαριστική βολή στα εναπομείναντα εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες. Μετατρέπουν την πανδημία σε ευκαιρία διατήρησης αν όχι και αύξησης των κερδών τους, με απολύσεις, αναστολές συμβάσεων, περικοπές μισθών , εκ περιτροπής εργασία, παρατάσεις ωραρίων και νομοθετούν όλες αυτές τις ασχήμιες για να φέρουν λαό και νεολαία προ τετελεσμένων γεγονότων.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανακοίνωση του ΣΕΒ που φαίνεται να θεωρεί ότι είναι η ευκαιρία να ισοπεδώσει κάθε εργατική κατάκτηση υπό το φόντο της πανδημίας. Παράλληλα, όσοι δουλεύουν, εκθέτουν την υγεία και τη ζωή τους σε κίνδυνο, αφού στους περισσότερους χώρους δουλειάς τα μέτρα προστασίας είναι τουλάχιστον ανεπαρκή. Ντελίβερι/κούριερ, προσωπικό καθαριότητας, υπάλληλοι σούπερ μάρκετ, υγειονομικοί παλεύουν για όλους μας, όντας κυριολεκτικά στο μάτι του κυκλώνα.

Πρόκειται για κυβερνητικό έγκλημα σε αργή κίνηση.


Στο όνομα της ατομικής ευθύνης αλλά και της ηρωικής στάσης του λαού και των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να καλλιεργήσει ένα κλίμα ομοψυχίας και να συγκαλύψει τόσο τις δικές της ευθύνες όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων για τη διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας. Δε διστάζουν να υπογράψουν συμφωνίες στα πλαίσια της Ε.Ε. που έρχονται για ακόμη μια φορά να χτυπήσουν τα λαϊκά στρώματα και να διαλύσουν οτιδήποτε έχει μείνει όρθιο από τα χρόνια των μνημονίων. 
 
Το διάγγελμα Μητσοτάκη κάνει λόγο για μια εποχή νέας φτώχειας. Μια φτώχεια που θα βιώσουν τα πιο πληττόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Είναι ξεκάθαρο πως το κεφάλαιο όχι μόνο θα έχει διευκολύνσεις για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στη διαφαινόμενη κρίση του αλλά θα έχει και το ελεύθερο να αυθαιρετεί και να συμπιέζει ολοένα και περισσότερο τον κόσμο της εργασίας.
 
Όσον αφορά το δώρο του Πάσχα η συγκεκριμένη κατάσταση έρχεται να δώσει στους εργοδότες τη δυνατότητα αναστολής της κατάθεσης του στους εργαζόμενους και τη μεταφορά του το μήνα Ιούνιο. Μια κίνηση που όχι απλά δε λογαριάζει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων αλλά πολύ περισσότερο έρχεται να λειτουργήσει επιθετικά σε μια συγκυρία που τα λαϊκά νοικοκυριά δυσκολεύονται όλο και περισσότερο.
 
Το δώρο του Πάσχα δεν αποτελεί ελεημοσύνη των εργοδοτών.
 
Αντίθετα είναι κεκτημένο του κόσμου της εργασίας, κομμάτι των δεδουλευμένων του που κατοχυρώνεται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τη δεδομένη στιγμή αποτελεί για τεράστιο κομμάτι του λαού θέμα επιβίωσης.

Σε αυτή τη βάση, ως Μαχόμενη Ηλιούπολη καλούμε τον κόσμο της πόλης μας που εργάζεται να καταγγείλει στο αντίστοιχο σωματείο οποιαδήποτε αυθαιρεσία απέναντι του από μεριάς εργοδοσίας. Η καταβολή του δώρου του Πάσχα πρέπει να γίνει άμεσα, μέχρι τις 15/4 για όλους τους εργαζόμενους και να τελειώσει ο εμπαιγμός τους. 

Δεν θα χαρίσουμε τα κεκτημένα μας σε κανέναν!
Δεν θα πληρώσει ο λαός την κρίση αυτή!

 

Προβλήθηκε 521 φορές

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ :   ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ''ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ''    ΑΠΕΙΛΕΣ και ΣΕΞΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ…

Τρείς μήνες ήταν αρκετοί ώστε η νέα δημοτική αρχή να δείξει τις προθέσεις της….και το πρόσωπο της. Με πρακτικές “παλιές” παρά το “νέο” που “ευαγγελίζονται”….. και λογικές “παλιοκομματικού” τύπου….όπως τα “δικά μας” παιδιά...και τα “άλλα”.

Mεταφορά του Αγάλματος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πλατεία της 25ης Μαρτίου στην Ηλιούπολη

Ο χώρος στην πλατεία της 25ης Μαρτίου διαμορφώθηκε με συντονισμένες εργασίες για να υποδεχθεί το άγαλμα, τοποθετήθηκαν 2 κολώνες με Led για να φωτίζεται ο Εθνικός μας Ήρωας και να τιμάται όπως του αξίζει.