Αθήνα, 17 /4/2020

Δελτίο Τύπου

Της Ραλλίας Χρηστίδου
Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα Β3 Νότιος Τομέας


Η Ραλλία Χρηστίδου προέβη στην ακόλουθη ανάρτηση, αναφορικά με την «τηλεκατάρτιση» των επιστημόνων:

Η «τηλεκατάρτιση» των επιστημόνων- επαγγελματιών στη χώρα μας, αποδεικνύεται προβληματική, τόσο στη σύλληψη όσο και στην εκτέλεσή της.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει τη δυνατότητα να ενταχθούν τα 800 ευρώ του επιδόματος στα προγράμματα ΕΣΠΑ και άρα δίνει τη δυνατότητα τα 800 ευρώ να πάνε στους ελεύθερους επαγγελματίες – επιστήμονες χωρίς τη διαμεσολάβηση των κέντρων κατάρτισης.

Ωστόσο η κυβέρνηση επέλεξε οι άνθρωποι που έχουν μείνει χωρίς δουλειά αντί για 800 να παίρνουν 600 ευρώ και συνολικά 80 εκατομμύρια να καταλήγουν στα κέντρα κατάρτισης.

Η ίδια η κατάρτιση τώρα, σύμφωνα με τις καταγγελίες όσων συμμετέχουν φαίνεται να είναι πρόχειρα σχεδιασμένη και να μην προσφέρει κάτι ουσιαστικό σε όσους την παρακολουθούν.

Με ποια κριτήρια πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση λοιπόν και ποιους ωφέλησε;

Μήπως πρόκειται για μια αλόγιστη σπατάλη προς όφελος μεν των ιδιοκτητών ΚΕΚ αλλά εις βάρος των επαγγελματιών-επιστημόνων, στο συμφέρον των οποίων η ΝΔ ορκιζόταν προεκλογικά;
 

Προβλήθηκε 1127 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.