Για να στήσεις μια "μηχανή", χρειάζονται, λένε, πέντε ειδικότητες:
α) ένας ιατρός
β) ένας δικηγόρος
γ) ένας δημοσιογράφος
δ) ένας πανεπιστημιακός
και
ε) ένας ηλίθιος.

Οι τέσσερις για να την στήσουν κι ο πέμπτος, ο ηλίθιος για να τον φάει η "μηχανή"!

"Μα έχετε δει το βιογραφικό του;"
"όχι"
"Φρούριο"

Ο λόγος για τα προσόντα του αστέρα, κάποιου κ.Τσιόδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος, καθ΄ όσον γνωρίζουμε, έγινε πανελληνίως γνωστός, όχι μόνο για την ιατρική του παιδεία και τα ιατρικά του επιτεύγματα, αλλά και για τη ψαλτική, ου μην και για την ικανότητα του στις πράξεις απλής αριθμητικής.

Να βγαίνει ,δηλαδή, κάθε μέρα στις 6 μ.μ και να μετράει τους νεκρούς από τον κορωνοϊό, ως μπροστινός (αβαβάς) του κ. Κικίλια, κι αυτός με τη σειρά του, ως μπροστινός (αβαβάς) του κ. Μητσοτάκη κι εκείνος με τη δική του σειρά, ως μπροστινός (αβαβάς) κάποιων άλλων. 

Σε αυτόν οφείλουμε τη ζωή μας! Ο γράφων, μάλιστα, ομολογεί μετά παρρησίας και με λόγου γνώσιν, πως, ει δε μη ο " Εθνικός Ιατρός", ίσως να έβλεπε ήδη , κατά το κοινώς λεγόμενο, "τα χορταρικά ανάποδα".

"Μα ξέρετε το βιογραφικό του;"
"όχι"
"Να μάθετε κι ύστερα να μιλάτε"

Ένα έτερο μέγα προσόν του ανδρός, είναι η ικανότητά του να αντέχει να κάθεται δίπλα δίπλα με τον κ. Χαρδαλιά, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ο οποίος, όμως, διετέλεσε δήμαρχος, φοράει ειδικό τζάκετ εκστρατείας, πολεμάει τους ιούς, είναι επιτηδευμένα αξύριστος και λίαν ερωτικός, σαν τον "ωραίο του χωριού" και έχει την αντοχή να κάθεται δίπλα στον κ. Τσιόδρα. Αμφότεροι δε υπηρετούν τον κ. Μητσοτάκη, τον Αρχιστράτηγο της Νίκης!

" Γνωρίζετε κύριε το βιογραφικό του;"
"όχι"
"Τότε σωπάστε!"

Είναι,λοιπόν ετούτος, που δήλωσε με παρρησία επιστημονική, σφυρίζοντας ελαφρώς το σίγμα, πως δεν πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας και πως ο ιός (όχι ο Μητσοτάκης, ο Άλλος), προήλθε, λέει, από μια νυχτερίδα που την έφαγε ένας μυρμηγκοφάγος,... (που είχε φάει κάτι άρρωστα μυρμήγκια που κι αυτά είχαν καθήσει σε ένα μεγάλο σκύλο που έφαγε τη γάτα,που έφαγε τον ποντικό που....έφαγε το φυτίλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντήλι!)

" Μα ξέρετε το βιογραφικό του και μιλάτε;"
"όχι"
"Πυροβολαρχία, κύριε. πυροβολαρχία!"

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος - Συγγραφέας 

Προβλήθηκε 550 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...