Έτσι έκραξε θυμωμένος ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων!

Σε παραγκουπόλεις της Μανίλας,συνελήφθησαν αρκετά άτομα, επειδή (άκουσον άκουσον) τόλμησαν να οργανώσουν διαδήλωση εναντίον της κυβερνήσεώς τους, γιατί αυτή αδιαφορεί για τους φτωχούς της χώρας.

Κοντολογίς γιατί προτίμησαν να παλέψουν για το ψωμί τους, αντί να κάθονται κλεισμένοι στις παράγκες ή στα σπίτια τους. Γιατί φοβήθηκαν περισσότερο τον "ιό" της πείνας από τον κορωνοϊό..

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της χώρας κ. Ροδρίγο Ντουτέρτε.

Ζήτησε από τα όργανα καταστολής (της προστασίας του πολίτη θα λέγαμε εμείς εδώ)... να πυροβολούν όποιον επιδεικνύει συμπεριφορά "ταραξία" σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, λόγω της "πανδημίας" του κορωνοϊού!

"Έδωσα εντολή, είπε ο Σωτήρας ετούτος, στους αστυνομικούς και τον στρατό, καθώς και στους υπευθύνους των χωριών, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας, να πυροβολούν. Αντί να προκαλείτε προβλήματα (νν. .. εσείς, ο λαός..), εγώ θα σας στείλω στον τάφο " !

Πώς είπατε;

Όπως ακούσατε! (ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Απριλίου 2020 ).

Οι Φιλιππίνες, στερούμενες, προφανώς, ενός σωτήρα ιατρού, επιπέδου του κ.Τσιόδρα, αλλά διαθέτοντας ηγέτη πλέον αράθυμο και νταή από τους κ. Μητσοτάκη, κυρίως, αλλά και Χαρδαλιά, κατόρθωσαν να έχουν επισήμως μόνο 2331 κρούσματα του ακατανόμαστου ιού, με 96 περίπου θανάτους.

Βεβαίως τα μέτρα περιορισμού, (η καραντίνα) έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των επιχειρήσεων και το σταμάτημα όλων των κοινωνικών επαφών και των εμπορικών δραστηριοτήτων" (βλ ΤΟ ΒΗΜΑ, ως ανωτέρω), αλλά οι νεκροί παρέμειναν σε χαμηλούς αριθμούς.

Βρε λες να έπαιξαν ρόλο οι πυροβολισμοί στο ψαχνό;

Υ.Γ: Εμείς είμαστε Ευρώπη δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Το πολύ πολύ τίποτα συλλήψεις παπάδων προς το παρόν, γιατί ο Έλλην τελευταία πολύ υπακούει.

Υ.Γ 2: Κι αυτό που λέγεται πως είπε κάποτε ο αείμνηστος γερο Μητσοτάκης, ότι δηλαδή αν κινδυνεύσει το κοινοβούλιο, πρέπει να διαταχθεί "πυρ" κατά του πλήθους, ήταν ένα μικρό, ας πούμε, καλόγουστο αστείο.

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος Συγγραφέας 

Προβλήθηκε 280 φορές

Μία Ανακοίνωση του ''Ιατρικού Συλλόγου Χωροφυλάκων'' (Νίκος Καραβέλος)

Αξίζει να διαβάσει κανείς την ανακοίνωση - απειλή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, (μάλλον ιατρικής Κομμαντατούρ Αθηνών), ο οποίος αγνοεί χλευάζοντας το ιατρικό συνέδριο στο οποίο έλαβαν μέρος διεθνείς προσωπικότητες, απαξιώνοντας το κύρος τους.

Δημόσια Ιστορία και Μουσεία (Περικλής Δ.Καπετανόπουλος.  Δημοσιογράφος-Ιστορικός)

Η ιστορική έρευνα έχει οριστεί ως μια συστηματική και αντικειμενική προσπάθεια σύνθεσης και εκτίμησης στοιχείων, όπως έγγραφα, προφορικές καταγραφές, πληροφορίες και αντικείμενα, προκειμένου να θεμελιωθούν γεγονότα...

Κρουνοχυτροληραίοι, κεφαλόβρυσα της κοτσάνας (Ελευθέριος Ανευλαβής)

«Να ξεφτιλίζεις του κακούς δεν είναι καθόλου άπρεπο, αλλά τιμάς τους χρηστούς, έτσι λένε οι μυαλωμένοι: Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ’ επίφθονον, αλλά τιμή τοισιχρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.: (Αριστοφάνους «Ιππής» 1274-1275)

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης - Μόνη δικαίωση η συνολική καταδίκη

Φέτος, όπως και κάθε χρόνο, η οικογένεια του Παύλου και οι άνθρωποι που τη στηρίζουν οργανώνουν μία σειρά εκδηλώσεων ενόψει της 7ης επετείου από τη δολοφονία του αλλά και ενόψει της έκδοσης της απόφασης στις 7 Οκτώβρη στην Αίθουσα τελετών του Εφετείου.