Έτσι έκραξε θυμωμένος ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων!

Σε παραγκουπόλεις της Μανίλας,συνελήφθησαν αρκετά άτομα, επειδή (άκουσον άκουσον) τόλμησαν να οργανώσουν διαδήλωση εναντίον της κυβερνήσεώς τους, γιατί αυτή αδιαφορεί για τους φτωχούς της χώρας.

Κοντολογίς γιατί προτίμησαν να παλέψουν για το ψωμί τους, αντί να κάθονται κλεισμένοι στις παράγκες ή στα σπίτια τους. Γιατί φοβήθηκαν περισσότερο τον "ιό" της πείνας από τον κορωνοϊό..

Άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου της χώρας κ. Ροδρίγο Ντουτέρτε.

Ζήτησε από τα όργανα καταστολής (της προστασίας του πολίτη θα λέγαμε εμείς εδώ)... να πυροβολούν όποιον επιδεικνύει συμπεριφορά "ταραξία" σε περιοχές που έχουν τεθεί σε καραντίνα, λόγω της "πανδημίας" του κορωνοϊού!

"Έδωσα εντολή, είπε ο Σωτήρας ετούτος, στους αστυνομικούς και τον στρατό, καθώς και στους υπευθύνους των χωριών, σε περίπτωση προβλημάτων ή ταραχών που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή σας, να πυροβολούν. Αντί να προκαλείτε προβλήματα (νν. .. εσείς, ο λαός..), εγώ θα σας στείλω στον τάφο " !

Πώς είπατε;

Όπως ακούσατε! (ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Απριλίου 2020 ).

Οι Φιλιππίνες, στερούμενες, προφανώς, ενός σωτήρα ιατρού, επιπέδου του κ.Τσιόδρα, αλλά διαθέτοντας ηγέτη πλέον αράθυμο και νταή από τους κ. Μητσοτάκη, κυρίως, αλλά και Χαρδαλιά, κατόρθωσαν να έχουν επισήμως μόνο 2331 κρούσματα του ακατανόμαστου ιού, με 96 περίπου θανάτους.

Βεβαίως τα μέτρα περιορισμού, (η καραντίνα) έχουν προκαλέσει το κλείσιμο των επιχειρήσεων και το σταμάτημα όλων των κοινωνικών επαφών και των εμπορικών δραστηριοτήτων" (βλ ΤΟ ΒΗΜΑ, ως ανωτέρω), αλλά οι νεκροί παρέμειναν σε χαμηλούς αριθμούς.

Βρε λες να έπαιξαν ρόλο οι πυροβολισμοί στο ψαχνό;

Υ.Γ: Εμείς είμαστε Ευρώπη δεν κάνουμε τέτοια πράγματα. Το πολύ πολύ τίποτα συλλήψεις παπάδων προς το παρόν, γιατί ο Έλλην τελευταία πολύ υπακούει.

Υ.Γ 2: Κι αυτό που λέγεται πως είπε κάποτε ο αείμνηστος γερο Μητσοτάκης, ότι δηλαδή αν κινδυνεύσει το κοινοβούλιο, πρέπει να διαταχθεί "πυρ" κατά του πλήθους, ήταν ένα μικρό, ας πούμε, καλόγουστο αστείο.

Νίκος Ι. Καραβέλος
Δικηγόρος Συγγραφέας 

Προβλήθηκε 551 φορές

25 λόγοι για να ψηφιστεί ξανά ο Γ. Χατζηδάκης την Κυριακή 15 Οκτ 2023 (Άρθρο γνώμης του Θάνου Κατσώνη - Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου, 2019-2022)

Μετά από τέσσερα χρόνια συνεργασίας, παραθέτω τους 25 σοβαρότερους από τους λόγους, για τους οποίους, κατά την άποψή μου, πρέπει να επανεκλεγεί στην αναμέτρηση της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, ο Γιώργος Χατζηδάκης, ως Δήμαρχος Ηλιούπολης...

''ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ'' - Ιωαννέτα (Ιωάννα) Δημουλή (Υποψήφια Περιφ. Σύμβουλος Κεντρικού Τομέα  Με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής  Γιώργο Ιωακειμίδη)

Είναι πλέον πασιφανές ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που αφορά την Περιφέρεια, είναι ένα άκρως ασφυκτικό πλαίσιο και πλήρως στοχευμένο στην άμεση υποστήριξη και εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της κεντρικής κυβέρνησης, που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση.