Η κλινική Κασταλία στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορωνοϊού.

Στα πέριξ 23 Απριλίου 2020

Η κλινική Κασταλία στο Ελληνικό είναι η δεύτερη δομή υγείας με κρούσματα κορωνοϊού.

Σύμφωνα δε με τα όσα είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς ασθενής από την εν λόγω δομή κατέληξε το πρωί της Πέμπτης.

«Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τρόφιμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους.

Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά».

Ξεκαθάρισε ότι οι επιστημονικά υπεύθυνοι θα ελεγχθούν και πειθαρχικά και ποινικά σε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά. Και κυρίως για πιθανές ευθύνες η αμέλεια στην διαχείριση των περιστατικών.

«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο», είπε, «το τονίζουν όλοι οι επιστήμονες ότι εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όλων όσων διαχειρίζονται την ανθρώπινη ζωή δεν θα υπάρξουν για κανέναν.

Παρακολουθούμε τα δεδομένα και καλούμε όλους όσους εργάζονται σε τέτοιες δομές να εφαρμόσουν κάθε πρωτόκολλο να πάρουν κάθε μέτρο και σε κάθε περίπτωση να είναι αντιληπτό ότι η σχέση ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Στενοχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε αναζωπυρώσεις», είπε νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

newpost.gr 

Προβλήθηκε 2057 φορές

Επεισοδιακή καταδίωξη στο Παλαιό Φάληρο: ''Καρφώθηκε'' με κλεμμένο αυτοκίνητο σε 4 παρκαρισμένα οχήματα και συνελήφθη

Έκλεψε το αυτοκίνητο στην Καλλιθέα και ο δρόμος την «έβγαλε» στο Παλαιό Φάληρο όπου προκάλεσε το τροχαίο - Παράτησε το αυτοκίνητο και τράπηκε με τα πόδια σε φυγή

Μαύρη μέρα στον Δήμο Αγίου Δημητρίου: Σκοτώθηκε σε τροχαίο 57χρονος υπάλληλος καθαριότητας ενώ πήγαινε στη δουλειά του

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 3:00 τα ξημερώματα. Ο άτυχος εργαζόμενος, Ηλίας Πιερράτος, κινούνταν με τη μοτοσικλέτα του επί της οδού Αττάλου.

Σοκ στην Καλλιθέα: Παρέσυραν τρανς γυναίκα με αυτοκίνητο και την περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό - Τέσσερις συλλήψεις

Στη σύλληψη τεσσάρων νεαρών προχώρησαν αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, για την άγρια, ρατσιστική επίθεση σε βάρος διεμφυλικής γυναίκας στην Καλλιθέα.

Χειροπέδες σε δύο νεαρούς διαρήκτες που πιάστηκαν στα πράσα σε μπαλκόνι διαμερίσματος, στο Ελληνικό

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο νεαροί ημεδαποί ηλικίας 19 και 20 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαΐου στο Ελληνικό, την ώρα που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμέρισμα.

Έντονη μυρωδιά αερίου στα νότια προάστια: Εκκενώθηκαν επιχειρήσεις και σχολεία - Οσμή και σε άλλες περιοχές

Δεν έχει βρεθεί η πηγή του προβλήματος σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία - Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του Λιμενικού Σώματος και συνεργεία της ΔΕΣΦΑ ερευνούν τα αίτια