Στο newsit.gr και στην Μάγδα Τσέγκου ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε και για τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» και στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Ο Υπουργός είπε:

«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» είναι ένα πρόγραμμα που έχει αγκαλιαστεί από τους δήμους και την ελληνική κοινωνία και έχει ένα ολοφάνερο κοινωνικό αντίκτυπο και μία πολύ μεγάλη χρησιμότητα.

Προστατεύει ανθρώπους που είναι μόνοι τους στο σπίτι, κυρίως του παππούδες και τις γιαγιάδες μας, όσους από αυτούς δεν έχουν παιδιά και εγγόνια, δεν έχουν κοντινούς συγγενείς, τους νοιαζόμαστε και είμαστε εμείς οι άνθρωποί τους, οι υπηρεσίες των δήμων μας, οι άνθρωποι που εργάζονται στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

Πολλοί από αυτούς εργάζονται πολλά χρόνια στο πρόγραμμα αυτό και προσφέρουν εξαιρετικές υπηρεσίες, για αυτό το λόγο, μέσα στο μήνα, πρόκειται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός απ’το ΑΣΕΠ, ούτως ώστε 3000 εργαζόμενοι να είναι μόνιμοι πλέον σε αυτό το πρόγραμμα και να έχουν βεβαιότητα για την εργασία τους και να έχουν αποκλειστική δουλειά και αποστολή με σταθερό τρόπο την υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

Σε αυτό το πρόγραμμα βέβαια έχουν προστεθεί και άλλοι άνθρωποι, αθροιστικά πλέον στη χώρα είναι περίπου 75000 άνθρωποι.

Ένας πολύ μεγάλος αριθμός. Μέσα σε αυτόν τον αριθμό υπάγονται πλέον και μονογονεϊκές οικογένειες ή και άνθρωποι οι οποίοι μέσα σε αυτή την κρίση, δυσκολεύονται πάρα πολύ να ανταποκριθούν και έχουν ανάγκη από ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον που θα τους βοηθήσει ή θα τους πάει τα φάρμακά τους, θα τους βοηθήσει με τρόφιμα κλπ.

Για αυτό είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο αυτό το πρόγραμμα μαζί με τους εργαζόμενους, μαζί με τα στελέχη της αυτοδιοίκησης, τους Δημάρχους και τους ειδικούς που ασχολούνται, προκειμένου να συνεχίσει να είναι στην πρωτοπορία της κοινωνικής πολιτικής των δήμων και του κράτους.

Όλοι έχουν δικαίωμα να κάνουν αίτηση σε αυτό το πρόγραμμα.

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τα νέα παιδιά, τα οποία ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση ωστόσο, η εμπειρία και η υπηρέτηση σε αυτό το πρόγραμμα για πολλά χρόνια, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μπόνους και το πιο πιθανό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που ήδη εργάζονται, θα συνεχίσουν να εργάζονται καθώς θα εγκριθούν από τον διαγωνισμό.»

Προβλήθηκε 670 φορές

ΚΚΕ: Να παρθούν άμεσα μέτρα για την αναβάθμιση, στελέχωση και ενίσχυση των ΚΥ Ηλιούπολης, Δάφνης, Αργυρούπολης

Με ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ ζητά την άμεση ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους Δήμους Ελληνικού – Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Δάφνης – Υμηττού, όπου σημειώνονται σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης και ελλείψεις σε μόνιμο ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, σε εξοπλισμό και προβλήματα στις υποδομές των Κέντρων Υγείας