Με νέα Ανακοίνωση – Κάλεσμα το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Ηλιούπολης καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην αυριανή Μέρα Δράσης με Στάση Εργασίας 8:30 π.μ. – 10:30 π.μ. και συγκέντρωση στο πάρκινγκ του Δημαρχείου.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση – Κάλεσμα αναφέρει:

ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
8.30π.μ. – 10.30π.μ.

Συγκέντρωση στο παρκινγκ του δημαρχείου

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ,
ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας, προχώρησε σε ισχυρό χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων, έδωσε το πράσινο φως στην εργοδοσία να κάνει ό,τι θέλει. Κυβέρνηση και ΣΕΒ θέλουν την επόμενη μέρα να πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι τη νέα καπιταλιστική κρίση.

Αξιοποιούν την πανδημία για να επιταχυνθούν μέτρα και αναδιαρθρώσεις, επιδιώκοντας να σαρώσουν όποιο εργασιακό δικαίωμα έχει απομείνει. Η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η διεύρυνση της λειτουργίας των δήμων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, όπως και η άρση κάθε περιορισμού για την πολιτική επιστράτευση και επίταξη απεργών είναι μέτρα που σχεδίαζαν εδώ και καιρό και θέλουν να μείνουν και αύριο.

Για άλλη μια φορά όμως η κυβέρνηση κρύβει άθλια την αλήθεια.

Μπορεί πράγματι, ξανά με τις θυσίες των εργαζομένων και του λαού μας, να κερδήθηκε χρόνος στην μετάδοση του κορωνοϊού, αλλά η κυβέρνηση αυτό τον χρόνο δεν τον εκμεταλλεύεται ούτε για να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο προσωπικό και μέσα, ούτε για να ανακουφίσει από τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη την λαϊκή οικογένεια, αλλά ούτε και για να προστατέψει την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για την παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς, με την εκτίναξη της «ευελιξίας» και την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας, τις αναστολές και ανατροπές στις ΣΣΕ, το χτύπημα μισθών, αδειών, δικαιωμάτων κ.ο.κ.,

Με τις ΠΝΠ η κυβέρνηση ευνουχίζει κύρια δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα και στους δήμους, όπως ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ, Η ΠΕΝΘΗΜΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΕ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ, ΥΠΕΡΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ.

Ανάλογη και η κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα με τις 10αδες χιλιάδες απολύσεις, την ανεργία, την συμπίεση των μισθών, τη διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, τη γενίκευση της ελαστικής απασχόλησης είναι βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στους εργαζόμενους στους δήμους. Ήδη προετοιμάζουν το κλίμα για νέες περικοπές με την επίκληση της νέας κρίσης.

Έχουμε πείρα, βιώσαμε στο πετσί μας τις συνέπειες της προηγούμενης κρίσης.

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει «πακέτα» χρημάτων στους μεγαλοεπιχειρηματίες στους δήμους η κατάσταση κάθε μέρα που περνάει γίνεται όλο και χειρότερη. Τα εργατικά ατυχήματα συνεχίζουν να υφίστανται.

Για όλους αυτούς τους λόγους το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ προχωράει την Τρίτη 28 του Απρίλη σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 8.30π.μ.- 10.30π.μ. και σε συγκέντρωση στις 8.30π.μ. μπροστά στο παρκινγκ του δημαρχείου (παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, γάντια, μάσκες, αποστάσεις).

Καλούμε όλα τα ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ, σε κοινή δράση και συμπόρευση, παίρνοντας μέρος τη Τρίτη 28 Απρίλη στη συγκέντρωση στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ:

Διεκδικούμε την κατάργηση των μέτρων που πάρθηκαν με τις ΠΝΠ για τη διαχείριση της κρίσης

Προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα, με ενίσχυση της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς, για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των αναγκών μας για ζωή με αξιοπρέπεια.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΔΥΝΑΤΟΙ, ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ,
ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΛΑΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!


 

πηγή

Προβλήθηκε 665 φορές

Τέλος από την Ηλιούπολη ο Πασπαλιάρης

Μία ημέρα μετά την ισοπαλία (2-2) στη Νίκαια κόντρα στον Ιωνικό, η Ηλιούπολη ανακοίνωσε ότι ο γενικός αρχηγός και υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος της ΠΑΕ, Ανδρέας Πασπαλιάρης, αποτελεί παρελθόν από τον σύλλογο.