ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

28/04/20- 9.00 π.μ στο πάρκινγκ του Δήμου Ηλιούπολης (με όλα τα προστατευτικά μέσα,μάσκα,γάντια κλπ).

Πληρώσαμε πολλά. Δεν θα πληρώσουμε ξανά!

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο ΣΕΒ στο δελτίο του της 15 Απριλίου 2020 δημοσιεύει μελέτη της Oxford Economics σχετικά με τις επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία.Μεταξύ των παραγόντων που καθιστούν ευάλωτη την ελληνική οικονομία αναφέρεται και «… το μεγάλο μερίδιο των αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών…»

Συνάδελφοι,

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΕΒ θέτει στο στόχαστρο τους αυτοαπασχολούμενους. Το κάνει συχνά πυκνά με χαρακτηριστικό το σχετικό δελτίο της 30 Μαρτίου 2017 με τίτλο «Η φτώχια των εθνών». Εκεί το μεγάλο κατά τον ΣΕΒ ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων είναι ένδειξη υπανάπτυξης και αιτία καθήλωσης του βιοτικού επιπέδου.

Συνάδελφοι,

Σχετικά με τις διαπιστώσεις του ΣΕΒ θα θέλαμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:

1) Όταν ο ΣEB μιλάει για ελληνική οικονομία εννοεί την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων που εκπροσωπεί.

2) Ο ΣΕΒ είναι εκείνη η τάξη που εξουσιάζει και που τα αιτήματά της γίνονται νομοθετήματα από όλες μέχρι τώρα τις κυβερνήσεις . Χαρακτηριστικά μόνο για το 2018 η τότε κυβέρνηση του Συριζα ικανοποίησε το 62% των αιτημάτων της. Την ίδια στιγμή ούτε ένα αίτημα των αυτοαπασχολούμενων γινόταν αποδεκτό.

3) Με τις διαπιστώσεις αυτές ο ΣΕΒ πράγματι δέχεται και καταδεικνύει ότι δεν βρισκόμαστε όλοι στο ίδιο καράβι και ότι ο ίδιος αποτελεί εχθρό και αντίπαλο του εισοδήματος και της ζωής των α/α.

Ο ΣΕΒ σημαδεύει τους πραγματικούς του αντιπάλους!Εμάς!!!

Εμείς θα βαράμε στο «γάμο του καραγκιόζη»;

Συνάδελφοι,

Όταν εμείς μιλάμε για οικονομία εννοούμε την προστασία του πενιχρού εισοδήματος μας.Εννοούμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας και των αναγκών των οικογενειών μας.Μπροστά στη νέα καταιγίδα της οικονομικής κρίσης η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα ενίσχυσης των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων με εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή στους α/α δεν έχει δοθεί ούτε το ισχνό και ανεπαρκές επίδομα των 800 ευρώ.

Συνάδελφοι,

Μια μόνο αντιπαραβολή ανάμεσα στα αιτήματα του κινήματος των α/α και του ΣΕΒ αρκεί για να καταλάβει κάποιος ότι είμαστε δύο διαφορετικοί , αντίθετοι κόσμοι.

Ζητάνε μείωση έως εξαφάνισης του αριθμού των α/α όταν εμείς παλεύουμε για τα στοιχειώδη για εμάς και τις οικογένειες μας.

Ζητάνε πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ με ενισχύσεις φοροαπαλλαγές και παροχές όταν εμείς ζητάμε να κρατήσουμε με τα δόντια τις δουλειές και τις ζωές μας.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Συμμετέχουμε στη μέρα δράσης των εργαζομένων της 28ης Απρίλη και διεκδικούμε:

- Να δοθεί άμεσα το επίδομα των 800 ευρώ σε όλους τους α/α ανεξαιρέτως.

- Άμεση επανένταξη στο αφορολόγητο των 12000 ευρώ

- Άμεση αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων για 4 μήνες

- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της καταβολής ενφια τουλαχιστον για το 2019 2020

- Απαλλαγή από τις ασφαλιστικές εισφορές για το διάστημα Δεκέμβρη - Μαη με κάλυψή τους απο το κρατος.

- Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά όλα τα χαμηλά εισοδήματα, μισθωτούς-αυτοαπασχολούμενους-συνταξιούχους και το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους. Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες.

- Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Καμία χρέωση σε φώς, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας

- Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη είτε προς Δημόσιο είτε προς ιδιώτες, προμηθευτές κλπ μέχρι το τέλος του χρόνου.

- Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες καθώς και από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές εγκαταστάσεις πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια, πωλητές-παραγωγοί λαϊκών αγορών κλπ.

- Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν την επιχείρησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ενώνουμε τις φωνές μας με αυτές των εργαζομένων και απαιτούμε:

- Άμεση πρόσληψη μόνιμων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής μας.

Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα δημόσια κέντρα Υγείας, νοσοκομεία, εργαστήρια και το ΕΚΑΒ. Να ανοίξουν όλες οι κλειστές ΜΕΘ. Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

- Άμεσα να προσληφθούν οι επικουρικοί γιατροί ακόμα και αν δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της προηγούμενης σύμβασης. Διορισμούς σε μόνιμες θέσεις όλων των υπηρετούντων σήμερα επικουρικών γιατρών.

- Άμεσα να λειτουργήσουν σε 24ωρη βάση όλες οι μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας και τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης να διατεθούν δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό

- Να λειτουργήσουν αποτελεσματικά όλες οι υπηρεσίες, τα νοσοκομεία.

Να εξοπλιστούν με σύγχρονα μηχανήματα, ιατρικό υλικό και να διαθέτουν όλες τις ειδικότητες γιατρών, αλλά και το απαραίτητο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

- Να διατεθούν στον πληθυσμό δωρεάν και με αποκλειστική ευθύνη του κράτους όλα τα ενδεικνυόμενα υλικά προφύλαξης (μάσκες, σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) και ιδιαίτερα στους χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός. Να σταματήσει η αισχροκέρδεια εδώ και τώρα.

- Απόδοση 13ης σύνταξης σε όλους τους συνταξιούχους. Άμεση έκδοση των εκκρεμών συντάξεων.

28 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!

ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Το ΔΣ της Ένωσης ΕΒΕ Ηλιούπολης 

πηγή

Προβλήθηκε 601 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.