Το Δελτίο Τύπου της Παράταξης ΗλιουπΟΛΟΙ Μαζί (30.04.2019)

εδώ

''Ενώ η Δημοτική Περιουσία είναι πάλι σε κίνδυνο, συναλλαγές και πιέσεις στο ψηφοδέλτιό του δημάρχου;

Όλοι στην Ηλιούπολη γνωρίζουν ότι το δημόσιο οικόπεδο, όπου βρίσκεται το τροχόσπιτο-γραφείο της ΕΛΠΑ, εδώ και καιρό, έχει περιφραχτεί και χρησιμοποιείται από τον γειτονικό ιδιωτικό παιδικό σταθμό.

Απαντώντας πέρσι ο Δήμαρχος σε σχετική ερώτηση στην 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Μαρτίου 2018, είχε πει τα εξής:

… «Ο χώρος αυτός ανήκει στο Δημόσιο, δηλαδή στην ΕΤΑΔ, που έχει παραχωρήσει στην ΕΛΠΑ περίπου 20μ2 για να εξυπηρετεί τον κόσμο.

Για τα υπόλοιπα έγινε αίτηση στην ΕΤΑΔ, από τον όμορο ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό. Η Ε.Τ.Α.Δ. αποδέχθηκε την παραχώρηση στον ιδιωτικό Παιδικό Σταθμό, με ένα μίσθωμα, γύρω στα 300 € - 400€ το μήνα»….

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 20/4/2019 για την Δημοτική περιουσία, μπήκαν πάλι ερωτήματα για το συγκεκριμένο οικόπεδο, που όμως παραδόξως έμειναν αναπάντητα, από τον Δήμαρχο.

Η πληροφορία, ότι η ΕΤΑΔ ζητάει την απομάκρυνση της περίφραξης, γεννάει ακόμα πιο σοβαρά ερωτήματα.

Έχει παραχωρηθεί ή όχι ο χώρος από την ΕΤΑΔ στον ιδιώτη;

Ο Δήμαρχος πέρσι δήλωνε γνώστης του θέματος, αποδεχόμενος, έμμεσα με την απάντησή του και την δικαιοδοσία της ΕΤΑΔ στον χώρο, ενώ σήμερα είναι περίπου έτοιμος να κάνει «επανάσταση» εναντίον της.

Αν η ΕΤΑΔ ζητά την απομάκρυνση της περίφραξης, πως και από ποιόν έχει δοθεί ο χώρος;

Αυθαίρετη κατάληψη είναι από τον ιδιώτη ή κάποια διευκόλυνση προς «ημέτερον» έχει συμβεί;

Η υποψηφιότητα της ιδιοκτήτριας του παιδικού σταθμού, με το ψηφοδέλτιο του κ. Δημάρχου δημιουργεί σοβαρές απορίες, για το ηθικό και το νόμιμο του θέματος και στην πράξη αποδυναμώνει «εκ των έσω» την διαπραγματευτική ισχύ του Δήμου.

Η πιθανή εκλογή συμβούλων, που έχουν ήδη συναλλαχθεί με την ΕΤΑΔ, θεσμικά διευκολύνει ντε-φάκτο την θέση της ΕΤΑΔ, σαν διαχειριστή της ακίνητης περιουσίας μας.

Περιμένουμε την απάντηση της ιδιοκτήτριας υποψήφιας δημοτικής συμβούλου και του Δημάρχου!''

Θυμάμαι σε συνάντηση τέτοια εποχή πέρσι με σύμβουλο της σημερινής δημοτικής αρχής ότι το συζητήσαμε και μάλιστα του έδωσα και ένα φυλλάδιο που κυκλοφορούσε τότε από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο της παράταξης ''Πρώτα η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ'' που φαινόταν μέσα στις φωτογραφίες το εν λόγω οικόπεδο σαν έργο της προηγούμενης διοίκησης.

Αν το έχει κρατήσει να του το δώσει, αφού θα τον συναντά συχνά από σήμερα μέσα στο Δημαρχείο...

Και η ερώτηση είναι μία.

Τι απέγινε το όλο θέμα που απασχόλησε όχι μία, όχι δύο αλλά περισσότερες παρατάξεις πέρσι στην μάχη των Δημοτικών Εκλογών; 

Προβλήθηκε 924 φορές