Με μια πρωτοφανή κίνηση περιφρόνησης του δημόσιου διαλόγου και των δημοκρατικών διαδικασιών η Κυβέρνηση επιλέγει, εν μέσω περιορισμών στην κίνηση λόγω πανδημίας, να φέρει προς ψήφιση στην Βουλή, νέο (αντι)περιβαλλοντικό νομοσχέδιο, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις.

👉Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, δίνεται πενταετής προσωρινή άδεια λειτουργίας των Σημείων Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) για όλους τους Δήμους στους πρόποδες του Υμηττού.

👉 Κατά την άποψη μας, η χορήγηση προσωρινών αδειών ΣΜΑ είναι απλώς το τυρί στην φάκα για την τελική αλλαγή χρήσεων στην Α’ ζώνη του ΥΜΗΤΤΟΥ.

👉 Ο Δήμος Ηλιούπολης οφείλει να εκπονήσει άμεσα πενταετές σχέδιο για τη μεταφορά του ΣΜΑ εντός των υφιστάμενων ορίων της Ηλιούπολης και να επιστρέψει την σημερινή έκταση 13 στρεμμάτων στο φυσικό περιβάλλον.

➡️ Για να επιτευχθεί αυτός ο δύσκολος στόχος, πρέπει πρώτα και κύρια να υπάρχει πολιτική βούληση και ευαισθησία προς το περιβάλλον.

➡️ Βασική προϋπόθεση είναι επίσης η μείωση του όγκου των σκουπιδιών, με την κατακόρυφη αύξηση της ανακύκλωσης, μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών και τεχνογνωσίας που υπάρχει ακόμη και από Δήμους στο λεκανοπέδιο Αττικής.

‼️*Θυμίζουμε το παράδειγμα του Δήμου Χαλανδρίου το οποίο και ως δημοτική κίνηση αναδείξαμε σε σχετική εκδήλωση το Φεβρουάριο του 2020*

➡️ Όλα τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, η μεταφόρτωση κ.α. θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε σύγχρονες υπόγειες κατασκευές μέσα στην πόλη, εκμεταλλευόμενοι χώρους όπου στην επιφάνεια θα λειτουργούν είτε ως ανοικτοί δημόσιοι χώροι (παιδικές χαρές κ.α.) είτε στεγάζοντας κοινωνικές υπηρεσίες ή δομές.

Δημοτική Κίνηση ΗΛΙΟΥ – Πόλις Ανθρώπινη Πόλη
Γραφείο Τύπου

Ηλιούπολη 30/04/2020 

Προβλήθηκε 494 φορές

Ηλιούπολη: Οκτώ μήνες με αναστολή στον οδοντοτεχνίτη που παρίστανε τον οδοντίατρο

Το πραγματικό επάγγελμα του ήταν οδοντοτεχνίτης, ωστόσο είχε ανοίξει παράνομα οδοντιατρείο και εργαζόταν ως οδοντίατρος κάτι που ο άτυχος ασθενής δεν γνώριζε, όταν τον επισκέφθηκε για πρώτη φορά.

Μέλος του ιστορικού Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός ο αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου

Την Τρίτη 16 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του μεγάρου του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός», η τελετή υποδοχής Επιτίμων, Τακτικών και Αντεπιστελλόντων μελών.